Mindössze egy nappal Aaron Ramsey szerződéshosszabbítása után az Arsenal Jack Wilshere új kontraktusát is bejelentette.

Wilshere idén januárban írta alá az első professzionális szerződését, miután betöltötte a 17. életévét.

Az angol játékos a tavalyi szezonban történelmet írt az Arsenal színeiben, hiszen 16 évesen és 256 naposan ő lett a valaha legfiatalabb labdarúgó, aki pályáraléphetett. (2008. szeptember 30-án történt mindez, amikor a 81. percben, csereként állt be a Blackburn elleni meccsen.)

Tíz nappal később már kezdhetett is az első számú csapatban, méghozzá a Ligakupban, amikoris az Arsenal fiatal legénysége 6:0-ra verték meg a Sheffield Unitedet. Jack ezen a meccsen ünnepelhette első gólját is a nagy csapatban.

A történelemírásnak azonban még nem volt vége: 2008. november 25-én, 16 évesen és 329 naposan ő lett a legfiatalabb játékosa az Arsenalnak, aki egy európai meccsen is bemutatkozott; Wilshere ezt a Dinamo Kijev ellen tehette meg.

Amikor nem kapott szerepet az első számú csapatban, akkor a tartalék, illetve főleg az U18-as keretben bizonyította tehetségét, ahol FA Ifjúsági Kupát és az Akadémia Ligát nyerték meg.

Jack kilencéves kora óta erősíti az Arsenalt és ő a klub egyik legígéretesebb fiatal tehetsége.

"Nagyszerű hír, hogy Jack új hosszútávú szerződést írt alá a klubbal. Wilshere az egész szezonban remekül játszott és teljesített, és mind a korosztályos, mind a felnőttcsapatban bebizonyította, mekkora tehetséggel rendelkezik. Mivel még mindig csak 17 éves, hihetetlen nagy potenciálú játékosról van szó és mindannyian nagyon várjuk a közös jövőt." - mondta Arséne Wenger.

Az Arsenal háza táján várhatóan nem ezek lesznek az utolsó szerződéshosszabbításról szóló hírek, hiszen Ramsey és Wilshere után van Persie, Gibbs és Bendtner is ajánlatokat kaptak a klubtól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

15 éve
Törölt felhasználó
Úgy látszik,hogy akikkel komolyan számol Wenger a jövőben azoknak most mindnek hosszú távú szerződést ajánl!

Szólj hozzá