Arséne Wengert nagyon sokan kritizálták a fiatalítási politikája miatt, sokak szerint emiatt nem nyert az Arsenal 2005 óta semmit sem, de a francia mester bizakodó, hogy ez a soron következő szezonban változni fog.

"Mindenképpen figyelemreméltó, amit ezek a játékosok már ilyen fiatal korukban elértek. Ezek a srácok született győztesek, és még mindig nagyon fiatalok." - mondta Wenger.

"Tavaly ott voltunk a legjobb négy között Európában, valamint nyolc pontos hátrányt dolgoztunk le az Aston Villával a negyedik helyért. A jövőnk nagyon fényes."

"A szezon közben olyan nagy nevek voltak sérültek, mint Gallas, Clichy, Adebayor, Walcott, vagy Fabregas, és nem is kis ideig. Ezen kívül Tomas Rosicky egyetlenegy meccsen sem játszhatott. Emiatt vélem azt, hogy amit tavaly elértünk, az igenis figyelemreméltó."

"Voltak olyan napok, amikor én magam is meghökkentem a csapat teljesítményén. Ilyen volt Rómában is, amikor a büntetőknél a gárda nem csak a képességét, de a mentális erősségét is megmutatta."

"Amit Arshavin letett az asztalra a 4-4-es Liverpool elleni döntelennél, olyan csak egyszer van az életben - és csak akkor, ha nagy játékos vagy. Az a meccs magában is bámulatos volt, minőségileg talán a legjobb mérkőzés volt a szezon folyamán."

"Csodálom Andrey tehetségét és személyiségét. Győztes mentalitása van, és a befolyása révén nagyon sokat fog erősödni a csapat a következő szezonban."

"Ezen kívül van egy Rosickynk, és számtalan fiatal játékosunk, akik már ebben az évben is sokat tanultak. Csak pozitívnak, optimistának és bátornak kell lennünk."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
Ja ez megint szép és jó amit Wenger mondott de ha két évvel ezelőtt mondta volna ezt akkor elfogadtam volna de így 4 év után már igen nehéz jó dolgokat látni egy teljes szezon után.És tényleg mindig van minimum 3 sérültünk nem úgy mint a MU-nak akiknek egész évben van 3.Ha jön még Vermaelen, Yaya Touré, Sakho vagy Richards akkor talán de valahogy nem érzem azt a csapatban hogy valamit megnyerhetünk.
15 éve
Törölt felhasználó
Furcsa,hogy ez a csapat csak a Róma ellen tudott felállni mentálisan(büntető párbaj)!Viszont a MU elleni mindkét meccsen(főleg a visszavágón),mintha ott sem lettek volna fejben a játékosok!A keretet pedig egyértelműen erősíteni kell!
15 éve
Törölt felhasználó
És van egy Eduardonk is ;)
15 éve
Törölt felhasználó
Ez a keret jövőre sem lesz elég egy kupára. Ha nem lenne egy sérültünk sem egész évben akkor talán jók lennénk egy kupára, de úgy, hogy általában 3-4 meghatározó játékosunk sérült hamar elszállnak az esélyeink! Jó játékosokból áll a csapat, de nem elég bő a keret! Lehetne egy Rosicky-Song-Fabregas-Arshavin középpályánk, de hányszor fordul elő olyan, hogy mindannyian egészségesek? Nem sokszor... Kellenek még minőségi játékosok, mert különben még a jelenlegiek is elmennek!
15 éve
Törölt felhasználó
és bővítenünk kell a keretet... legalábbis remélem h hozzá gondolta

Szólj hozzá