Arséne Wengert a napokban igen erőteljesen összefüggésbe hozták a Real Madriddal. A spanyoloknál a közeljövőben elnökválasztás lesz, és ha a korábbi elnök, Florentino Pérez nyeri a választásokat, akkor meglehet, hogy Juande Ramos utódja Arséne Wenger lesz.

Az Arsenal első számú kapusa, Manuel Almunia azonban nem aggódik.

Őszintén szólva nem izgat bennünket különösebben az állandó spekulálások Wenger, vagy Fabregas Real madridos jövőjét illetően.
- mondta Almunia.

Az újságok már annyi mindent összehordtak, és jelenleg még semmi sincs úgy, ahogyan ők azt eltervezték. A lapok már nagyon sok mindenkit eladnának, vagy megvennének, viszont amennyire minket érint a dolog, továbbra is nyugodtak vagyunk.

Almunia kicsit kitért az arsenalos karrierjére is.

Az Arsenal annak idején egy második számú kapus után keresgélt, aki olcsó is volt. Szerencsés vagyok, hogy akkor engem választottak. Aztán a dolgok elkezdtek az én oldalamra játszani. Mindig hittem abban, hogy előbb-utóbb kifizetődik, ha naponta teljes erőbenyomással veszek részt az edzéseken.

Az a célom, hogy legalább ezen a szinten maradjak még évekig. Továbbra is az Arsenal első számú kapusa akarok lenni, ez egy kiváltság. Az pedig már hab lenne a tortán, ha egyszer én lennék a PL legjobb hálóőre.

Wengernél megtanultam, hogyan éljek ebben a világban sokkal nyugodtabban, mint annak idején Spanyolországban. Ott rengeteg nyomás volt mind a média, mind a szurkolók részéről.

Az ő keze alatt dolgozni hihetetlenül nagy nyugodság. Persze keményen edzünk hétközben, de csak a hétvégén, a meccsen érezzük a nyomást.

Őt egyszerűen csak főnöknek hívjuk. Ő a klub látható arca, ő találta ki az Arsenal projekjét, szóval nagyon fontos ember nálunk.

Almunia végül a szezon közepére tért ki, amikor Cesc Fabregas hiányában kellett játszaniuk:

Nagyon hiányzott ő a játékunkból, de a csapat végülis megoldotta a helyzetet.

Ami leginkább hiányzott belőlünk, az a rendszeresség és a konzisztenica. Talán ha picit idősebb lett volna a csapat, és ezáltal tapasztaltabb is, akkor nem estünk volna bele ilyen hibákba, de idén mindenképpen ez volt a gyenge pontunk.

Jó focit játszani sohasem könnyű, de tovább kell ezt folytatnunk, ráadásul mindenféle körülmények között.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
Manu nagyon jó kapus lett ebben az évben. Én nem aggódok.
15 éve
Törölt felhasználó
Manu ebben az évben ért be igazán!Szerintem a PL legjobb kapusai között említhető,és remélem,hogy a jövőben sem adja alább!Sajnos a védelem nem kedvezett neki ebben az idényben!
15 éve
Törölt felhasználó
"konzisztencia" ha ezt a szot nem hallottam még 1000szer utobi honapban,akko egyszerse

Szólj hozzá