Az Arsenal togói csatárának tavaly nagyszerű szezonja volt, hiszen több mint 30 gólt szerzett, így a csapat házi góllövőlistáján is az első helyen végzett. A jó teljesítményére pedig a többi gazdag klub is felfigyelt, így a nyáron sokáig kétségek közt volt Adebayor maradása, hiszen a játékost a Barcelona és legfőképpen az AC Milan szerette volna a soraiban tudni.

Végül Adebayor maradt, sőt új szerződést kötött a klubbal, pedig az idei évében már közel sem nyújtott olyan nagyszerű teljesítményt, mint tavaly. Ennek ellenére ismét ugyanazok a csapatok jelentkeztek be érte, annyi különbséggel, hogy a Barcelona helyett a Chelsea az egyik potenciális érdeklődő.

Arséne Wenger azonban közölte, Adebayornak van jövője a klubnál.

"Nem akarok különösképpen belefolyni abba, hogy személyesen kiket tartanék, vagy kiket adnék el. Az biztos, hogy Adebayornak van jövője a klubnál."

"Szerintem őt is megzavarták a körülötte folyó események, ennek pedig látható jele volt a szezon elején. A szurkolók sem támogatták őt annyira, mert úgy nézett ki, hogy elmegy tőlünk."

"Emellett az idény folyamán háromszor is sérült volt, ráadásul egyik sem volt közülük enyhe. Most viszont nagyon keményen dolgozik az edzéseken, és vissza akar térni a legjobb formájához."

Végül Wenger kitért arra is, hogy eladná-e a togóit az egyik nagy riválisnak, a Chelseanek:

"Ha úgy érzem, hogy egy játékosnak mennie kellene, vagy mehet, akkor miért ne adnám el őt a nagy négyes többi tagjának?"

"Valóban szokatlan, de annak idején eladtuk Ashley Cole-t is a Chelseanek, míg onnan William Gallas érkezett. Szóval ne mondjuk, hogy ne, mert már egyszer megtörtént."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
szerintem maradjon és mutassa meg hogy mit tud.
15 éve
Törölt felhasználó
Most már tényleg nem tudom hogy járnánk jobban. Ha eladnánk vagy ha megtartanánk? Így utólag azt mondom, hogy tavaly el kellett volna adni és az érte kapott pénzből meg kellett volna venni Villat! Bár utólag könnyű okosnak lenni... Jelenleg viszont az a helyzet, hogy ha eladnánk akkor sem vagyok biztos benne, hogy Wenger rendesen pótolná őt valakivel. Sztem előbb adna több lehetőséget Bendtnernek és Velanak, mint hogy rendesen pótolja Adet. Úgyhogy a lényeg sztem, hogy ha eladjuk akkor vegyünk már egy klasszis csatárt az árából és ne kísérletezgessünk Bendtnerékkel...
15 éve
Törölt felhasználó
Maradjon csak mert ha Fabregas is jobb formában lesz mint idén akkor kiszolgálja őt ő meg berúgja.Idén Fabregas is gyenge volt jövőre fordulhat a kocka.ÉS pont ez a lényeg az összeszokottság.Tényleg ne menjen el senki csak jöjjön.
15 éve
Törölt felhasználó
Hááát....! Ha ez a nyilatkozat tényleg így hangzott el, akkor már lehet is keresni az utódját! A ncelotti szerelmes belé, ez tény. És mivel ő lesz a "Cselszki manager", így szerinten a szerződésének ez az egyik kitétele. Abramovics pedig megszerzi neki a kedvenc "játékszerét". Az esetleges utód???? /Pl:Huntellar, Dzeko/ remélem a nevüket kb jól írtam le.
15 éve
Elcseréljük Kaloura...

Szólj hozzá