Az Arsenal tegnap este megmérkőzött a West Bromwich Albion gárdájával a tartalékbajnokságban. A mérkőzésen pályára lépett három kölcsönből visszatérő játékos: Abu Ogogo, Rene Steer és Rui Fonte, illetve a 16 éves Ignasi Miquel, akinek ez volt az első meccse az Ágyúsok tartalékcsapatában.

Az összecsapás első nagy helyzete Sanchez Watt előtt adódott. A londoni születésű középpályásnak 25 másodpercre volt szüksége, hogy veszélyeztessen Dean Kiely kapuja előtt, de a WBA portása sikeresen megállította a kísérletét.

Az Arsenal korai próbálkozása után az Albion került fölénybe. A hazaiak legaktívabb játékosa, Filipe Teixeria többször is tesztelte Vito Mannone képességeit.

Aztán a 25. minutumban Fran Mérida járt közel a gólszerzéshez, majd 10 minutummal később be is talált. A spanyol szupertehetség Jay Emmanuel-Thomas labdáját kezelte le, s juttatta be a hazaiak kapujába.

Az első játékrész utolsó perceiben a WBA-nak volt néhány helyzete, ám egyenlíteni csak a második félidő 9. minutumában (54. perc) tudtak: Luke Moore lövését bravúrosan hárította Mannone, de a kipattanó Romaine Sawyers elé került, aki nem hibázott.

Az egyenlítőgól után a fizikailag erősebb, s koruknál fogva tapasztaltabb Albion-játékosok igyekeztek másodszorra is betalálni, ám a kísérleteiket nem övezte siker, így maradt az 1-1, amely azt jelenti, hogy 2009-ben továbbra is nyeretlen maradt az Arsenal tartalékcsapata.

Neil Banfield így nyilatkozott a mérkőzésről:

Úgy gondolom, hogy nagyon nyitott összecsapás volt, de Fran Mérida, Mark Randall, Amaury Bischoff és Jay Emmanuel-Thomas jelenléte mellett ez nem éppen váratlan. Nekik még meg kell tanulniuk a játék másik oldalát, de a szünet után látszott rajtuk, hogy sokkal fegyelmezettebben játszanak.

Szinte minden téren elégedett vagyok. Volt egy-két egyéni hiba, amely segítette a WBA-t, de úgy vélem, hogy jó játékkal alakítottunk ki lehetőségeket.

A tartalékok mesterén kívül az Ágyúsok gólszerzője, Mérida is megszólalt a találkozót követően. A spanyol középpályás a góljáról beszélt: 

Felfutottam, s kaptam Jay-től egy nagyszerű labdát. Próbálkoztam és sikerült. Ezelőtt két évig nem találtam be.

Természetesen a támadó szellemű középpályások gyakorta szereznek gólokat. Én egy teljes szezonban nem lőttem gólt, így most nagyon boldog vagyok. Tréningezés közben is próbálok kialakítani hasonló momentumokat, de eddig csak ott jöttek be ezek.

WBA-Arsenal 1-1


Gólszerzők: Fran Mérida 35', Romaine Sawyers 54'
Arsenal: Vito Mannone, Abu Ogogo, Rene Steer (sárgalap), Mark Randall (csk), Kyle Bartley (58'), Ignasi Miquel (sárgalap), Amaury Bischoff, Fran Mérida, Rui Fonte, Sanchez Watt (70'), Jay Emmanuel-Thomas (58')
Cserék: Wojciech Szczesny, Luke Ayling (58'), Cedric Evina (70'), Gilles Sunu (58')
WBA: Dean Kiely, Carl Hoefkens, Marek Cech (73'), Joss Labadie, Ryan Donk, Paul Downing, Filipe Teixeria, Do-heon Kim (sárgalap, 86'), Romaine Sawyers (86'), Roman Bednar, Luke Moore
Cserék: Chris Wood (86'), Ashley Lovell', Dwayne Samuels (73'), Sam Manton (86'), Josh Knight
Játékvezető: S. Burt
Helyszín: The Hawthorns
Nézőszám: 339

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
Randall kész katasztrófa!
15 éve
Törölt felhasználó
mondjuk idén még nem nyertünk meccset... szal azért akkora eredmények nem mondanám... randall már megint végig szerencsétlenkedte a meccset

Szólj hozzá