A Fulham és a Birmingham City legyőzése után a Stoke City ellen is sikert aratott Neil Banfield legénysége az Underhill Stadionban.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára Philippe Senderos, aki az idény folyamán még egy percet sem játszhatott az Arsenal első csapatában, de a Ligakupában minden bizonnyal helyet fog kapni.

A találkozó első félideje viszonylag eseménytelenül zajlott le néhány kisebb lehetőséggel: az Ágyúsok részéről Roarie Deacon és Rhys Murphy próbálkozott, míg a vendégek közül Leon Cort.

A szünetben Banfield végrehajtott két cserét: Mark Randall és Sanchez Watt jött le, míg Oguzhan Özyakup és Luke Freeman állt be.

A felfrissült Arsenal jól kezdte a második félidőt, s egy kimaradt Freeman-helyzet után nem sokkal, az 51. minutumban a vezetést is sikerült megszerezniük: Craig Eastmond fordult le az emberéről, majd passzolt Rhys Murphynek, aki átemelte a játékszert Dave Parton kapus fölött. A Stoke portása bele tudott érni a labdába, de a gólt így sem akadályozta meg.

A találatot követően az Ágyúsok uralták a játékot, s újabb lehetőségeik is adódtak, ám a 90. percben így is veszélybe került a győzelmük egy Stoke-szögletet követően, azonban Wojciech Szczesny  a gólvonalon állva hárítani tudta Richard Cresswell kísérletét.

A három forduló után veretlen tartalékcsapatunk legközelebb, október 5-én a Chelsea-t fogadja hazai pályán.

Az Arsenal kezdőcsapata...: Szczesny, Gilbert, Miquel, Eastmond, Bartley (csk.), Senderos, Deacon (66'), Randall (45'), Murphy, Watt (45'), Barazite.

...és cseréi: Shea, Evina (66'), Boateng, Özyakup (45'), Freeman (45').

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Mostmár nekünk (a nagycsapatnak) is elkéne a győzelem!
15 éve
Törölt felhasználó
Ja, rendben. Bocs !
15 éve
@Tribbani: Magyar oldal linkelése tilos! Amúgy is megvan az a 8 angol nemzetiségű játékos nálunk! Mivel nem a kezdőbe kell lennie. Beszámít utánpótlás, u18 stb..
15 éve
Törölt felhasználó
deleted hsz.
15 éve
Törölt felhasználó
Szép volt fiúk!Meglehet a bajnoki cím !(ha már a nagy csapat idén se nyer semmit) :-S

Szólj hozzá