Manuel Almunia már hosszú ideje egyfajta bajban van. A teljesítményére abszolút nem lehet panasz az Arsenalnál, viszont ez nem elég, hogy hazájában kiszorítsa Iker Casillast, vagy Pepe Reinát a kapuból, így más ország színeiben szeretné bizonyítani képességét.

Almunia már öt éve Angliában él, ráadásul a felesége is angol, így elvileg semmilyen akadály nincs azelőtt, hogy felvegye az angol állampolgárságot jövő januártól. Ez pedig egyben azt is jelentené, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány akár be is válogathatná a nemzeti válogatottba, igaz, ennek sokan nem örülnének.

Köztük van a Tottenham menedzsere, Harry Redknapp is.

"Nem vagyok bizos abban, hogy be kellene hívni az angol válogatottba Manuel Almuniát, csak azért, mert öt éve él itt."

"Nem érdekelnek a kifogások. Egyszerűen ő nem angol. Ha ő lenne a válogatottunk kapusa, és ha lenne esélyünk a világbajnoki címre, inkább meg sem nyerném."

"Ha már angol kapust sem tudunk kiképzeni a hazai focistáinkból, akkor nem érdemeljük meg, hogy nyerjünk valamit."

"Ha valaki angolnak mondja magát, akkor az azért lehet, mert vagy ő, vagy a szülei Angliában születtek. Utóbbi esetben az már nem érdekel, ha a család Indiából, Ausztráliából, Pakisztánból, vagy Jamaikából származik - az én tudatomban a játékos angol."

"De az olyan játékosok, mint Almunia, akik csak néhány éve költöztek át Angliába és játszanak egy angol csapatnál, nem válnak hirtelen angolokká."

"Semmi bajom nincs Almuniával. Egy jó kapusról van szó, aki nagyszerűen teljesített szerdán a Manchester United ellen. De nem hiszem, hogy jobb lenne, mint David James, az angolok jelenlegi első számú kapusa."

"David angol, Manuel nem. Almuniának Spanyolország színeiben kellene játszania, az a hazája. Még csak meg sem próbál ott játszani."

"Az igaz, hogy a szövetségi kapitányunk, Fabio Capello sem angol, hanem olasz. De irányítani és játszani két különböző dolog."

"Mit mondhatnék Manuelnek? 'Lo Siento' - bocs, öreg haver."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

15 éve
Törölt felhasználó
Almunia egy későn érő típus, de szerintem -részben a kora miatt- csak átmeneti megoldás lehet az angol válogatottnál. A jövőben Fostert vagy Carsont tudnám elképzelni, mint állandó kapust.
15 éve
Törölt felhasználó
Mind ezidáig azt gondoltam, hogy a sok PL-ben szereplő légiós nem árt egyáltalán az angol futballnak. De:
Ha csak a kapusokat nézzük, a csapatok több mint felének nem angol hálóőre van. Szintén sok klub menedzsere külföldi, és ott általában a kapus sem angol. Ha csak a Liverpoolra gondolunk, Kirklandnek és Carsonnak is "angolosan" kellet távoznia. A mezőnyjátékosok között szerintem az "idegenek" aránya biztosít egy "természetes" szelekciót a mindenkori szövetségi kapitányoknak.
15 éve
Törölt felhasználó
Wenger zsenijét bizonyítja, hogy anno meglátta a tehetséget az akkor még rutintalan pamplonai srácban. A spanyol első ligában alig védett, szinte csak kölcsönben szerepelve kapott játéklehetőséget. Én még tavaly nyáron S. Frey vagy Akinfeev leigazolásában reménykedtem. Több mint kellemes meglepetés.
15 éve
Törölt felhasználó
Anglia a világ egyik legnagyobb futballnemzete, nincs szükségük honosított játékosokra. Nem tudok róla, hogy nem brit játszott volna valaha a válogatottban.
Bár Marcos Senna tökéletes ellenpélda a spanyoloknál, de szerintem ő sem pótolhatatlan, tekintve milyen erős a keretük.
15 éve
Törölt felhasználó
Almunia legyen Spanyol válogatott nem pedig Angol.Számomra idegen dolog az ha valaki egy másik ország himnusza alatt teszi a szívére a kezét.

Szólj hozzá