Már-már egy brazil szappanoperába illő történet végét követően Andrey Arshavin a téli átigazolási szezon utolsó napján került az Arsenalhoz, a teljesítményére pedig abszolút nem lehet panasz, legutóbb például a Liverpool elleni teljesítményével robbantott.

Bár eleinte tartott az angol ligától, elmondta, hogy ő maga sem számított ilyen gyors hozzászokáshoz:

"Nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan hozzá tudok szokni az angol ligához." - mondta Arshavin.

"Oroszországban sohasem tapasztaltam ilyen fizikai csatákat. Ha felugrottam a labdáért, és a védő belémjött, akkor máris harsant a síp. Angliában viszont ez természetes."

"Itt rajtam áll, hogy változtassak azon, hogy mit csinálok a pályán. Lehet, hogy még jobban kell helyezkednem, vagy gyorsabban kell egy-egy döntést hoznom."

"Nem félek a fizikai csatáktól sem, de elég megnézni, hogy az alacsony termetem miatt csak félig érek fel olyan nagy játékosokat, mint Micah Rciahrds, vagy Robert Huth."

"Amikor a védők nagyobbak, mint én, az eszemet kell használnom ellenük."

Végül kitért arra is, hogy mi a különbség az angol és az orosz liga között:

"A Zenit egy nagyon jó klub, a leggazdagabb Ororszországban."

"Ők adják az orosz liga arcát. Nálunk játszani olyan, mintha az egész országot képviselné az ember. Jó játékosok, jó létesítmények, és még az edzés sem olyan különböző."

"Viszont a játékosok minősége az Arsenalnak magasabb. Még az edzéseken is kemény ellenük játszani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Hát inkább fogalmazzunk úgy Pityesz, hogy amit elvesz, azt visszaadja. A fejelést megoldják Gallas, Touré, Adebayor, vagy Bendtner, ő másban jobb. És ebben az évben szerintem Arshavin a csapatteljesítményben többszörösen lepipálta Adebayort. Kár, mert úgy tűnt, hogy a sérülése után a togói gólerősen tér vissza, de egy ideje már megint nem csinál semmit. Kissé drága mulatság őt megtartani 80e-s heti fizetéssel. És nem Forintban :P:D
15 éve
Törölt felhasználó
Én azt mondom, hogy amennyit ad az Isten, annyit el is visz. Arsavinak a magasága a fejeléseknél gondot okoz, de ne felejtsük el, hogy aki magas az álltalában lomhább és lasabb. A földön lévő labdákra kisebb fizikumú játékosok álltalában gyorsabban tudnak reagálni, így előnyt tudnak faragni hátrányukból. A technikai harcokban kamatostúl kapja meg azt amit a magasága elvesz tőle. Amúgy sem ő az akinek leginkább fejelnie kell. A csatárjaink ezt elintézik középpen a kapu előtt. Nem érzem azt, hogy neki halaséktalanúl nőnie kéne. Ő így az igaza berobbanó középpályás, aki bármikor képes ponpás megoldásaival gólt szerezni, esetleg gólpaszt adni.
15 éve
Törölt felhasználó
hát na ja amikor nézem h Arshavin felugrik akkor sem akkora mint az őt fogó védők ez néha vicces, de amikor a földön van a labda akkor nagyon veszélyes

Szólj hozzá