Az orosz játékos az Arsenalhoz való igazolása óta bizonyítja rátermettségét és elszántságát, hiszen február óta két gólt rúgott, valamint hét gólpassz fűzödik a nevéhez.

Arshavin a meccsek során általában bal szélen kap helyet, ám például a Wigan elleni meccsen is láthattuk, hogy sokszor kimozdul az eredeti posztjáról, és bejárja a középpálya- és a támadóposztot is.

Arséne Wenger így vélekedik erről:

"Számos meccsen Arshavinnak saját ötletei vannak."

"Ezt természetesen nem tiltjuk meg a kreatív játékosainknak egészen addig, amíg megosztják a pályán lévő munkát egymás között."

"Olyan csapat ez, ami rugalmas stílussal szeret játszani. Ennek érdekében meg kell engednem a szabadságot a pályán, hogy ott legyenek, ahol veszélyesek vagyunk."

Arshavin megvételekor egy hátrány fűzödött az orosz nevéhez: mivel a BL-csoportmeccseket még az előző csapatával, a Zenit Szentpétervárral kezdte el, nem játszhat az Arsenal színeiben Európa elitsorozatában.

Wenger ezt így látja:

"Ha azt kérdezik tőlem, hogy szeretném-e őt játszani a BL-ben, igennel felelnék. De amikor megvettük őt, tudtuk, mi a helyzet, így nem panaszkodhatunk."

"Ennek akár még előnye is lehet, hiszen legalább egy friss játékosunk lesz a szombati FA-kupa elődöntőre, a Chelsea ellen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Mindenkiből fel lehet készülni,ha jól ismerjük az embert!A számunkra váratlan dolgok Hiddink számára ismerősek ,szóval nem mondanám,hogy kiismerhetetlen!Az más kérdés ,hogy a játékosai végre tudják.e azt hajtani amit ő kér tőlük!
15 éve
Törölt felhasználó
De pont ezért jó játékos ő hogy szinte kiismerhetetlen.Szinte nincsenek szürke meccsei.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát nem baj így 1 valaki mindig pihenhet a bajnokin és a kupákra meg lesz egy friss emberünk mint most NASRI remélem látszani fog a játékán holnap h kihagyta a bajnokit
15 éve
Törölt felhasználó
Ezek szerint akkor mi is fel tudnánk készülni a Chelsea-ből? :O Hisz Arshavin is ugyanolyan jól ismeri Hiddink-et... Sztem Arshavin-ra nem lehet felkészülni!
15 éve
Törölt felhasználó
Annyiban tényleg jó, hogy a BL meccs utáni meccsre van 1 friss ember és ez sokat számíthat! Remélem vág 1-2 gólt a Cselzinek! :D

Szólj hozzá