-Mit gondol a Villareal ellen elért döntetlenről, idegenben?
-Azt, hogy a csapatom a fiatal kora ellenére is meglepő mentális erősséggel rendelkezik. Úgy játszanak, ahogy tudnak, pánik nélkül, és ha ez meg van, akkor minden rendben lesz. Visszajöttünk abba a meccsbe.

-A továbbjutás már megvan az elődöntőbe?
-Szeretnénk továbbra is elővigyázatosak maradni, mert a visszavágó szerdán nehéz meccs lesz. A Villareal lenyűgözött engem Spanyolországban, de remélem, az ő játékuk másabb lesz idegenben, mint amilyen a miénk volt.

-Szokta-e még a csapata meglepni önt?
-Igen, ez egy megdöbbentően jó csapat, és az átlagéletkor még mindig csak 21 év. Viszont a csapat mentális erősségére akkor döbbentem rá, hogy úgy nyertünk a Roma ellen büntetőkkel, hogy az első tizenegyest kihagytuk.

-Mi volt a fordulópont ebben a szezonban?
-A Roma elleni büntetőpárbaj. Azelőtt a meccs előtt is tudtunk nyerni, de maga a stílus nem volt magabiztos. A Roma elleni visszavágó óta viszont minden meccsen sikerül gólt rúgni, és a játékstílusunk is visszatért.

-17 meccs veretlenek a bajnokságban. Nem bántja, hogy ennek ellenére mégsincsenek ott a bajnoki címért folytatott küzdelemben?
-De, kétségtelenül bánt ez a dolog. Ahogy mondta, 17 meccse veretlenek vagyunk, ami azt jelenti, hogy az első 14 fordulónkban veszítettünk el öt mérkőzést. Ilyen szezonrajttal pedig senki nem remélhet bajnoki győzelmet.

-Mivel tudná magyarázni ezt a szezonkezdést?
-Talán még mindig benne maradt a csapatban a tavalyi szezonban megszerezett negatív élmények, amikor is a gárda jó volt, de mégis jókora előnyt buktunk el, és emiatt nem lettünk bajnokok. Ezen kívül Hleb és Flamini is elhagyta a klubot, és Adebayor jövője sem volt biztos. Ezek mind-mind kihatással voltak a szezonkezdésre. Ezentúl voltak még problémáink a védekezésben. A vereségeink nem a védőink képességén múlott, hanem azon, hogy nem találtuk meg az egyensúlyt a támadó és a védekező játék között.

-Hiba volt ennyire bízni ezekben a fiatal játékosokban?
-Nem vagyok hibátlan, de tudom, mi a tervem. Az emberek anno sokat kritizáltak engem, hogy miért nem vettem a nyáron új játékost. Be kell vallanom, a saját politikám rabjává váltam. De nem tudnám azt mondani, hogy nem hiszek Songban, Diabyban és Denilsonban, és hogy mindhármuk helyére új játékost akarok venni.

-Meg tudja érteni, hogy néhány ember nem igazán kedveli a játékosvásárlási politikáját?
-Az emberek az egyik pillanatban még a fiatalokat akarják látni a csapatban, aztán azt kérdezik, hogy miért nem vettem meg mondjuk Gareth Barryt, vagy Xabi Alonsót. Számomra, ha valamelyikük is ide került volna, együttesen "megölte" volna Songot, Denilsont és Diabyt. Van az úgy, hogy a fiatalok játéka egy-két pontunkba kerül, benne van a kockázat. Viszont az Arsenal jövője nagyon igéretes.

-Csalódott volt a csapat egy-egy meccsen nyújtott teljesítményével?
-Volt olyan, hogy nagyon frusztrált voltam. Nem csak azért, mert nem szereztünk gólt, hanem azért is, mert ingadozó volt a játékteljesítményünk, valamint nem volt stílusunk. Volt, hogy el kellett gondokoznom, hogy mi a hiba a játékunkban. Viszont a futballban a dolgok pszichológiai okai sokkal fontosabbak, mint ahogy az ember gondolná. Most úgy érzem, hogy a játékstílusunk is visszatért.

A cikk a Le Parisien számában jelent meg először.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

15 éve
Törölt felhasználó
Elrontottuk az elejét.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát ja... 14 fordulo 5 vereség..:S:S
15 éve
Törölt felhasználó
Jó cikk! Azért mondjuk amikor szenvedtünk a bajnokságban biztos Wenger is elgondolkozott rajta, hogy mi lett volna ha nyáron vesz még 1-2 embert... De mostmár mind1 a jövőre kell koncentrálni, az pedig egyenlőre elég ígéretesnek tűnik! GO GUNNERS!
15 éve
Törölt felhasználó
rem. nem megy el senki a nyáron és akkor tényleg igéretes jövő elé néz az Arsenal!kár h. erről nem esett szó az interjúban
15 éve
Törölt felhasználó
"Gareth Barry, vagy Xabi Alonso "megölte" volna Songot, Denilsont és Diabyt" - mégis le akarta igazolni őket!Tisztába vagyok vele,hogy a foci nem egyszemélyes sport,de ha vmelyiküket sikerült volna megszerezni ,akkor lehet,hogy sok dolog nem úgy alakult volna a bajnokságban,mint ahogy az most van!

Szólj hozzá