Arsene Wenger elárulta, hogy szerinte melyik volt az a pillanat, mikor csapata megérett, és felnőtt ezen szezonban.

A francia edző a fiatalokat részesítette idén előnyben, de sok kritikát kapott, mivel a csapat az első 14 bajnoki mérkőzéséből 5-öt elveszített. Az Arsenal ezután szépen lassan kezdett formába lendülni, és jelenleg 18 mérkőzés óta veretlen a Premier League-ben. A Bajnokok Ligájában és az FA-Kupában is áll a csapat.

Jó teljesítmény szükségeltetik ahhoz, hogy a gárda bejusson a BL elődöntőjébe, a Villarreal lesz az ellenfél szerda este az Emiratesben. Wenger úgy véli, az Arsenal férfimunkát fog végezni.

Mikor érett meg a csapat? Voltak különböző jelek, amelyek erről árulkodtak. Mikor kikaptunk a Manchester Citytől, a Chelseahez utaztunk, és láss csodát: győztünk. Az otthoni mérlegünk nem volt igazán kielégítő, 2-2-t és 0-0-át is játszottunk, de előre néztük ezek után is.

Rómában is észrevettem a fejlődésünk jeleit. Amikor az első büntetőt hagytuk ki, és Totti, Baptista, Vucinic, Montella, valamint Pizarro tizenegyese után álltunk fel a padlóról. Idegenben voltunk, ráadásul az ellenfélnél jó rúgók is játszottak.

Szükséged van valamire, amivel meccseket tudsz nyerni, vagy éppen elvégezni egy büntetőt. Mentális erő kell, és ebben hiszek a csapatot illetően.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
Az most van.
15 éve
Törölt felhasználó
hát én a 11espárbajnál kis híján behugyoztam!:D azt amiko láttam h nyertünk elkezdtem kiabálni!:D durva egy este volt...
15 éve
Törölt felhasználó
Hát a Roma ellen Én sem gondoltam volna, hogy sikerülni fog...Meccs közben arra gondoltam, hogy muszáj rúgnunk egy gólt! A "hirtelen halál" a Romának kedvez, mivel sokkal tapasztaltabbak már ilyen téren. Amikor Eduardo kihagyta azt gondoltam, igazam lett, itt a vége... Aztán Vucinic visszahozta a csapatot a meccsbe( nem is értem, hogy lehetett ennyire hanyag?)! Ott már kicsit elgondolkodtam, hogy talán mégis sikerülhet, de féltem, hogy valaki hibázni fog...Walcott büntetője éppen hogy bement aztán Denilsontól már nagyon féltem, hogy kihagyja, de szerencsére nem hibázott. Jó volt látni, hogy Walcott, Denilson, Diaby, akik még szinte alig vettek részt ilyen nehéz helyzetben mennyire magabiztosan rúgták a tizenegyeseket! Az a meccs tényleg sokat számított!

Szólj hozzá