Kedd este fog az Arsenal a Villareallal megmérkőzni a BL-negyeddöntő első fordulójában. Amennyiben Wenger csapata tovább tudna jutni, az mindössze a második alkalom lenne az Arsenal 123 éves történelmében, hogy a csapat bejut a legjobb négy közé az európai elitkupában. (Elsőnek 2006-ban sikerült, akkor egészen a döntőig meneteltek Wengerék.)

Azon kérdésre, hogy vajon egy esetleges BL-győzelem nagyszerűvé tenné-e őt, Wenger így felelt:

"Nem, nem igazán. Számos kitünő menedzsert ismerek, akik nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját." - mondta.

"Nagyon nehéz általános következtetést levonni, mert ez egy kupasorozat. Amikor elkeztdem a BL-t, akkor nem voltam túl sok meccsbe bevonva. De most már úgy vélem, hogy a legbonyolultabb tényező az egészben a konzisztencia."

"Ha megnézzük az elmúlt 10 évet, akkor összesen öt csapat van, akik folyamatosan ott vannak a BL-ben: a Real Madrid, a Manchester United, a Olympiakos, a PSV és az Arsenal."

"Ezzel szemben olyan csapatok, mint például a Bayern München, az AC Milan, vagy a Liverpool nem mindig volt itt. Szóval részemről inkább a konzisztenciától függ a dolog."

"Természetesen nagyon meg akarom nyerni ezt. De sajnos még csak a negyeddöntőnél járunk, és nem a döntőnél. Szóval még van munkánk bőven addig..."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Először a Villarealon jussunk túl.Amúgy meg igaza van Wengernek de jó lenne megnyerni a Bl-t mert akkor mindekit lehetne fikázni.WÁHÁHÁHHÁ
15 éve
Törölt felhasználó
Korrekt nyilatkozat a mestertől!
15 éve
Törölt felhasználó
"összesen öt csapat van, akik folyamatosan ott vannak a BL-ben: a Real Madrid, a Manchester United, a Olympiakos, a PSV és az Arsenal."Ebből két csapatnak (PSV,görögök) igen könnyű dolga van,bár úgy látszik,hogy a PSVnek ezt sem sikerül az idén teljesíteni!
15 éve
Törölt felhasználó
egyenlőre csak elég a villareálról beszélni az is nehéz lesz
15 éve
Törölt felhasználó
Ámen Atyám!

Szólj hozzá