Arsene Wenger elmondta, nemcsak a győzelemért adna pontot, hanem a rúgott gólokért is, ezzel ösztönözve a csapatokat a támadó focira.

A klubok, amelyek a kiesés ellen küzdenek, inkább beállnak védekezni a nagyok ellen, csak azért, hogy egy döntetlen kihúzzanak.

Az idei szezon 30 meccsén kevesebb gól esett, mint tavaly, akkor a gólátlag 2,64 volt, most ez a szám csak 2,45. Arsene Wenger úgy pontozna, hogy a gólkülönségekkel is fontos egységekhez jutna az adott csapat.

Úgy pontoznék, hogy az a gárda, amelyik több gólt szerez a másiknál, a gólkülönbségért is pontot kapna. Franciaországban korábban már kísérleteztek ennek a dolognak a bevezetésével, de ott ha rúgtál három gólt, csak egy extra pontot kaptál. Ez nem volt jó, mert nem számított, hány gólt kaptál.

A legjobb az lenne, ha három pont járna a győzelemért, és további pontok az adott gólkülönbségért.

Lássunk egy példát: ha egy csapat 6-3-ra győz, akkor kap három pontot alapból, és hármat azért, mert három góllal nyert. A vesztes pedig nem kapna pontot.

Idén nagyon kiegyenlített a bajnokság, az edzőkön is nagy a nyomás. Hosszútávon sokat számít a minőségi játék. Ha sok a csatár a padon, és sok a védekező játékos a pályán, nem lesz az igazi a foci.

Melyik együttes dominált az elmúlt 12 hónapban? Mondhatjuk, hogy a Manchester United. Igen ám, de 10 meccsüket 1-0 arányban nyerték meg. Ez azt mutatja, hogy a szervezett és összeszedett kiscsapatokat elég nehéz feltörni.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (181)

15 éve
Törölt felhasználó
jó ötlet.
15 éve
Törölt felhasználó
szép volt srácok remek teljesítmények mindenki dícséretet érdemel
15 éve
Törölt felhasználó
Vége! Szép volt Fiúk! Hajrá Arsenal! Irány Spanyolország! Bontsuk elemeire a Sárga Tengeralattjárót!
15 éve
Törölt felhasználó
nahh a fiúk mostmár koncentráljanak csak a Villareal elleni BL meccsre, mi pedig szorítsunk minden idegszálunkkal a Veszprémért a második félidőben!!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Második félidő nagyon sima. Ezt vártam a Fiúktól.

Szólj hozzá