Arséne Wenger az Arsenal Western Sydney Wanderes elleni felkészülési mérkőzését követően újból elárulta, továbbra is Alexis Sanchezzel tervez a jövő szezont illetően, és semmi jel nem utal arra, hogy a chile-i játékos elvágyódna a csapattól.

Amíg a klub Ausztráliában, illetve a jövő héttől Kínában készül az új idényre, Alexis a Konföderációs Kupán való részvétele miatt hosszított nyári szünetet kapott a francia menedzsertől. Mindez nem csak a visszatérését, hanem az új szerződéséről szóló tárgyalásokat is elhalasztotta. 

Wenger ezzel együtt nem aggódik, szerinte Alexisnek is szándékában áll maradni.

"Természetesen itt lesz jövőre is. Nincs mit megoldani a jövőjét illetően. Váltottunk egy pár üzenetet, és minden nagyon pozitív. Összességében pozitívak a gondolataim vele kapcsolatban." - mondta Wenger, aki azt is hozzátette, Alexis hamarosan a keretbe is visszatérhet.

A Konföderációs Kupán, illetve az U21-es Európa-bajnokságon részt vett játékosoknak, azaz Alexisen kívül Mustafinak, Bellerínnek, Holdingnak és Chambersnek július 30-ig adott időt Wenger vakációra.

"Általában három hét pihenőt szoktam azoknak a játékosoknak adni, akik a nyáron is játszottak. Aztán van egy edzésprogramuk, amit követniük kell, és ha úgy alakul, rá egy hétre már pályán is lehetnek. Persze ez függ attól is, milyen formában lesznek."

 

"Azt is figyelembe kell vennem, hogy Angliában játszunk. Alexis nagyon elfáradt az előző szezon végére, és még így teljesítette a Konföderációs Kupát. Egyszerűen nem lehet azt csinálni, hogy megtagadom tőle a vakációt, és azonnal visszateszem a csapatba."

Ami Alexis jövőjét illeti: korábban a Bayern München és a Manchester City tűnt a két legjobban érdeklődő klubnak, de a bajor csapat James Rodriguez leigazolását követően vélhetően nem fog tovább harcolni a chileiért.

A Manchester Evening News szerint Pep Guardiolék jelenleg bal bekket és középhátvédet szeretnének igazolni, tehát Agüero és Gabriel Jesus mellé nem szerepel az elsődleges tervek között egy újabb támadó leigazolása.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

7 éve
Nagyon jó játékos értékes tagja a csapatnak és jó lenne ha maradna illetve hosszabbítana legalább de ha itt is marad remélem nem azt a viselkedését mutatja mint az előző szezonban ( hisztizések meg nevet a csapattársain stb )
de ha menni akar nem kellene itt taratani
7 éve
Ez nekem is tetszik, de remélhetőleg igazat is mond, és Alexis tényleg ezt mondta neki.
7 éve
Oxlade-Chamberlain nem távozik az Arsenalból!
Wenger: "100 százalék. Nem számítanak a spekulációk, maradni fog." (Sky Sports)
Nagyon örülök, hogy Wenger ilyen keményen kiáll, és ragaszkodik az értékeinkhez. Tudja, hogy most nem szabad gyengülni, mert annak még csúnya vége is lehet... Chamberlain pedig egy jó játékos, tegnap is nagyon élt futóként, azon a poszton kvázi klasszis szintet hoz.

Közben most olvasom, hogy a Leicester 50 millió fontot kér a Romától Mahrezért, azaz mégsem 30-at.
7 éve
Ha igaz az a bajnokok ligàjàs szöveg , akkor leves......
Mindenestre rossz duma ez ! A szitibe igazolni a bajokok ligája miatt?!?! Meddig akar ez focizni 70 èves koráig
7 éve
Törölt felhasználó
Nagyon remelem, hogy marad KELL a csapatba, nincs mese

Szólj hozzá