David Ornstein, a BBC Sports megbízható újságírója szerint lényegében lezárultak a tárgyalások, és Chuba Akpom az "elkövetkezendő órákban" új, hosszú távú szerződést írhat alá az Arsenallal.

A 19 éves Akpomot Anglia egyik legnagyobb tehetségének tartják a posztján, így Arséne Wenger semmiképpen sem szerette volna elveszíteni a fiatal tehetséget a szezon végén, amikor lejárt volna a játékos szerződése.

Mint arról már beszámoltunk, a tárgyalások egy pár hete már folyamatban voltak Akpom és az Arsenal között, ám akkor úgy tűnik, az angol játékos kivár egy másik csapat ajánlatára, ha az Ágyúsoknál nem kapna elég játéklehetőséget. Wenger viszont az elmúlt meccseken már a felnőtt keretben szerepeltette Akpomot: a Brighton elleni FA-Kupa mérkőzésen és az Aston Villa elleni bajnokin 20-20 percet kapott a csatár a bizonyításra.

Mindez pedig elég volt a francia menedzsernek ahhoz, hogy meggyőzze a játékosát, Ornstein szerint Akpom négy és fél évre, azaz 2019 nyaráig hosszabbíthat a klubbal, így az Arsenalnak sikerült visszavernie a csatárért érdeklődő csapatokat, mint például Angliából a Liverpoolt, az Evertont, a Manchester Cityt, vagy külföldről a Dortmundot, a Twentét vagy a Feyenoordot.

Bár a játékos fizetéséről még csak sajtóbecslések sem érkeztek, a Mirror megjegyzi: ilyen bérezést még egy 19 éves játékos sem kapott az Arsenalnál, mint amilyet Akpom kap a szerződések aláírta után, ami most már csak formalitásnak számít.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

9 éve
akkor marad a Villa elleni kezdő....az se gáz. Cserének meg ott van a támadó részhez már Welbo és Rosi meg Chuba is:D
9 éve
Törölt felhasználó
faszom Alexis nem lessz a spurs ellen...degecijó...
9 éve
Törölt felhasználó
hát én már nagyon várom a szombati meccset. remélem kókelinék ki iktatják Eriksent és lehozzuk a meccset mert nagyon fontos 3 pont következik. szép-szép teljesítmény volt az aston villa ellen,de a spurs csirke ólban kell megmutatni most,hogy milyen formában vagyunk. giroud remélem megint nagyon harcias lessz úgy mint az utóbbi időkben fut hajt vissza zavarja a védőket a passzban stb.
9 éve
Törölt felhasználó
Szombaton mi leszünk a madárinfluenza...
9 éve
Törölt felhasználó
Mondanám, hogy azért óvatosan a hatalmas magabiztossággal, de a kurva életbe nagyon megbasszuk szombaton a csirkéket!

Szólj hozzá