A nyári átigazolási ablak utolsó óráiban robbant a hír az angol sajtóban, hogy Danny Welbeck, a Manchester United angol támadója az Arsenalhoz igazolhat.

A 23 éves játékos Radamel Falcao érkezésvel vált elérhetővé a piacon, noha közel sem volt könnyű megállapodást kötni a vörös ördögökkel, akik nem akarták egyik legnagyobb riválisuknak eladni a játékost.

A Tottenham egészen közel állt Welbeck megszerzéshez, majd képbe jött az Arsenal, s a játékos jelezte a United vezetőinek; Wenger csapata az egyetlen hely, ahova szeretne igazolni.

A tárgyalások többször holtpontra jutottak, valamint azt sem lehetett biztosra tudni, hogy végleges vagy csak kölcsön üzlet születik. Ugyanakkor mind a játékos, mind az Arsenal kitartott a végleges megállapodás mellett, amit végül sikerült nyélbe ütni; az angol válogatott csatár 16 millió font ellenében lett a londoniak játékosa.

Welbeck első Arsenalos interjúja alkalmával elmondta; az átigazolás létrejötte kapcsán nem is lehetne boldogabb, a támadó hozzátette, szerinte ez az a hely, ahol a játékosként a következő szintre léphet, arról nem is beszélve, hogy korábbiakban már elképzelte magát, mint az Arsenal játékosa.

Danny, milyen érzés az Arsenal játékosának lenni?

Izgalmas idők ezek az életemben. Remek érzés részese lenni ennek a klubnak, amelyet mindig is figyelemmel követtem a Premier League-ben. Korábban már elképzeltem magam, mint az Arsenal játékosa, így, hogy ez valóra vált, természetesen nagy boldogsággal és izgalommal tölt el.

A csapat által képviselt stílusnak köszönhető, hogy az Arsenal mezében képzelted el magad? Mit gondolsz, a csapat stílusa illik majd hozzád?

Hiszek abban a fajta játékstílusban, amit a menedzser játszat a fiúkkal. Úgy gondolom, a zseniális középpályásainak által meg lesz a lehetőségem, hogy segítsek a csapatnak.

A te szemszögedből nézve, hogy zajlott az átigazolás?

A nap legvégén zárult le az átigazolásom. Nehéz lenne arról beszélnem, hogy éreztem magam nap különböző részeiben. Amikor már úgy tűnt, az üzlet sínen van, a másik pillanatban kaptam az információt, hogy mégsem lesz megállapodás. Végül mégis megegyeztek a felek és nap végén az Arsenal játékosa lettem, nem is lehetnék boldogabb jelen pillanatban.

Egyetértesz abban, hogy az Arsenal jó úton a halad a legnagyobb klubok közé?

Igen, határozottan. Az elmúlt években már látható volt a fejlődés, tavaly pedig az FA kupát is megnyertük.  Úgy érzem, itt az idő, készek vagyunk a Premier League-ért harcolni. Egy érmem már van, de ez az a cím, amit még nagyon sokszor megszeretnék nyerni.

Az Arsenal szurkolói hamarosan már a csapat mezében láthatnak téged játszani. Mik az erősségeid, mi az, amit hozzá tudsz majd tenni a csapat játékához?

Legfőképp gyorsaságot és erőt. Az Arsenal-nál nem vagyunk híján a kombinációs lehetőségeknek, szeretnék minél többet tanulni. Megpróbálok a védők mögé kerülni, kapura lőni, és természetesen gólokkal szeretnék a csapatnak segíteni abban, hogy szép eredményeket érjünk el.

Még mindig nagyon fiatal vagy, mégis rengeteg tapasztalatot gyűjtöttél már a legmagasabb szinten. Mi segíthet neked abban, hogy a következő szintre lépj?

A United-nél nőttem fel, és egy remek időszakot töltöttem el ott. De egyszerűen úgy gondolom, az Arsenalhoz való igazolás segíthet a következő szintre. Megszeretném mutatni az embereknek, hogy mire is vagyok képes valójában, és remélhetőleg képes leszek arra a szintre felfejlődni, amit kitűztem célul magam elé.

A United-nél töltötted a karriered nyomós részét, így nyilvánvalóan nem lehet könnyű számodra a távozás...

Muszáj továbblépned az életben, és bizonyos helyzetekben jó időben meghozni a helyes döntést. Maximálisan úgy hiszem, az Arsenalhoz való igazolás volt a helyes döntés számomra.

- zárta első interjúját Welbeck

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

10 éve
Törölt felhasználó
Én az angoloknál semmiféle elképzelést nem láttam, ez a 4-4-1-1 vagy 4-4-2 amit játszottak nem igazán működött. Wilsherenek nem sok hatása volt a meccsre, OX meg Sterling próbálkozott de igazából ennyi.
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220, nekem aztán teljesen mindegy, akkor Henderson. :D

Viszont volt egy egyértelmű buktatása Wilsherenek a tizenhatoson belül, azt hittem, hogy azért megadta a bíró a 11-est, de akkor úgy látszik még sem. Pedig teljesen egyértelmű volt..
10 éve
Aron21: Szép lett volna,ha Gerrard mellett játszik ,aki visszavonult a válogatottól!Henderson volt az.Meg a tizenegyest se ő harcolta ki,hanem Sterling.
10 éve
Hodgsonnak kéne onnan takarodni és akkor nem lenne annyira nyomatva Henderson meg a sok Poolos.
10 éve
Törölt felhasználó
Ox fel volt pörögve, de a liwerpooliak külön meccset játszottak.

Szólj hozzá