Csütörtök kora este az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Alexis Sanchezt a Barcelonától együttesétől.

A chilei játékos három barcelonai évet követően érkezik Londonba - Sanchez a katalán csapatnál 88-szor lépett pályára, 39-szer volt eredményes és összesen hat nagyobb trófea elhódításához segítette az együttest.

Az Arsenal érdeklődéséről legkorábban június végén lehetett olvasni, s igaznak bizonyultak azok a híresztelések, miszerint Arséne Wenger már a brazíliai világbajnokság alatt leült tárgyalni Sanchezzel és a játékos ügynökével. A hírek szerint Wenger spanyolul vázolta fel a terveit Alexisnek, s bár a játékos pár nap gondolkodási időt kért, már néhány órával az egyeztetést követően értesítette a francia menedzsert, hogy az Arsenalhoz akar igazolni.

Mindeközben gond nélkül haladtak a tárgyalások Sanchez - most már csak korábbi - klubjával, ennek pedig az volt az oka, hogy a Barcelona bevételhez akart jutni, s hogy leigazolják a Liverpooltól Luis Suarezt. A két csapat között napokon belül létrejött az egyezség: az Arsenal 27,5 millió angol fontot fizet a Barcelonának Sanchezért, továbbá 2,3 millió font jár bizonyos teljesítményarányos záradékok értelmében, ha az Ágyúsok sikert érnek el a különböző kupasorozatokban.

Ahogyan az idei világbajnokságon láthatták, Alexis egy fantasztikus játékos, és mindannyian nagyon elégedettek vagyunk, hogy az Arsenalhoz igazolt. - mondta Arséne Wenger.

 

Alexis erőt, kreativitást és minőséget fog adni a csapatnak, már alig várjuk, hogy az elkövetkezendő hetekben csatlakozzon a kerethez. Az elmúlt években következetes és egyenletes teljesítményt nyújtott a legmagasabb szinten. Nagyon izgatottak vagyunk, hogyan fog illeszkedni a stílusa a csapatunkba. Biztos vagyok abban, hogy valamennyi szurkolónk örül annak, hogy Alexis az Arsenal játékosa. - tette hozzá Wenger.

Alexis Sanchez így kommentálta a Londonba való igazolását.

Nagyon örülök, hogy az Arsenalhoz igazolhattam. Ennek a klubnak remek menedzsere, fantasztikus kerete, s jól felszerelt stadionja van, ráadásul a világszerte rengetegen szurkolnak az Arsenalnak. Nagyon várom, hogy találkozhassam a csapattársaimmal, s hogy a Premier Ligában és a Bajnokok Ligájában játszhassak az Arsenal színeiben. Igyekezni fogom a legjobb formámat hozni, szeretném a szurkolókat boldoggá tenni. - mondta a 25 éves chilei szélső.

A játékos 4 éves szerződést kötött az Arsenallal, további egy év opcióval, fizetése mintegy 140 ezer angol font lesz hetente. A játékos csütörtökön esett át az orvosi vizsgálatokon a csapat colney-i edzőközpontjában, a következő szezonra való felkészülést azonban csak július végén fogja elkezdeni, mivel a FIFA előírásai értelmében a klubcsapatoknak többhetes pihenőt kell adniuk a világbajnokságon szereplő játékosoknak. Így Alexis első arsenalos szereplésére várhatóan az augusztus eleji Emirates Kupáig kell várni.

A csapat hamarosan közli majd a játékos választott mezszámát is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (56)

10 éve
Törölt felhasználó
Nyár végére akár 4is lehet a hírek szerint.
10 éve
Van 3 világbajnokunk! :) megérdemelték!
10 éve
http://m.youtube.com/watch?v=9O8ikARkoz4 a jó öreg klasszikus! :D
10 éve
Én se értem, miért nem játszik Per :(
Ami Khedirát illeti: le kell ülni vele tárgyalni...
10 éve
Nem értem miért nem játszik BFG. Eddig a VB-n akárhányszor lehetőséget kapott, mindig hibátlan volt...

Szólj hozzá