Az Arsenal tegnap lezárta kilenc évig tartó nyeretlenségi sorozatát, a Wenger-csapat 3-2 arányban diadalmaskodott a Wembley Stadionban a Hull City csapata felett.

A mérkőzés szörnyen indult az ágyúsok számára, nyolc perc után már kettő gólos hátrányban voltak, végül mégis sikerült fel állniuk, majd a hosszabbításban Aaron Ramsey tette fel a pontot az i-re.

Arsene Wenger már elmondta, nagy megkönnyebbülés, s egyben boldogság lezárni a hosszú évekig tartó trófeaínséget, valamint, hogy az FA kupa győzelem új alapokat fektethet le a következő évek sikerességében. A játékosok véleménye a következő;

Jack Wilshere:

Nehéz szavakba foglalni, hogy mit is érzek. A tartalékosokkal ugyan már nyertem ilyen sorozatot, de az az érzés nem említhető egy lapon ezzel az érzéssel.

- kezdte

Az utóbbi hat-hét évben nagyon keményen dolgoztunk, de kilenc évig még sem nyertünk semmit. A mester szintén hatalmas munkát végzett, de elsősorban a szurkolóknak ajánljuk a győzelmünket. Minden héten ott vannak velünk, támogatnak, megtöltik a stadiont. Mindig mögöttünk állnak. Zseniálisak.
Láthattuk, hogy mit jelentett nekik ez a trófea. Hosszú évekig vártak rá, s végül megkapták. Reméljük ez csak a kezdet.
Az olyan játékosoknak, mint Chambo, Kieran, Carl vagy én egyet jelent egy valóra vált álommal. Rengeteg jelent nekünk ez a klub, itt nőttünk fel, s végre megkaptuk, amire vágytunk.


Lukas Podolski:

Santi gólja kulcsfontosságú volt. Zseniális gólt szerzett, mentális szempontból nagy erőt adott a folytatásra. Tudtuk, hogy megvan a kellő kvalitás bennünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, mindvégig harcoltunk.
Az első 15-20 percben nem volt sok közünk a meccshez. A Hull nagyon erélyesen kezdett, a két rúgott góljuk pedig még inkább padlóra vitt bennünket. Különleges érzés ily módon megnyerni a kupadöntőt, de úgy gondolom rászolgáltunk erre, különösen a második félidőben nyújtott teljesítményünkkel.
Rengeteget jelent egy olyan klubnak, mint az Arsenal megnyerni ezt a trófeát. Kilenc évig nem nyertünk semmit, létfontosságú volt, hogy ma ne hibázzunk. Csodálatos érzés nekünk, a menedzsernek és a szurkolóknak, hogy sikerült véghez vinnünk, amit már nagyon régóta szeretnénk. Ünnepeljünk!


Per Mertesacker:

Nehéz szavakat találni. Nagy megkönnyebbülés megnyerni ezt a trófeát. Mindenki hulla fáradt, de nagyon boldogok vagyunk. Talán még fel sem fogtuk, mi történt.
Mindvégig próbáltam pozitív maradni, még 0-2-es állásnál is. Tudtam, hogy képesek vagyunk visszajönni a meccsbe. A karakterünk döntő volt, nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy felálljunk. Ahogy a Premier League-ben néhány kellemetlen mérkőzés után, úgy most is sikerült jól válaszolnunk. Nagyon különleges érzés megnyeri az FA kupát, nagyon büszkék vagyunk erre.


Mikel Arteta:

A főnök félidőbeli beszéde briliáns volt. Azt mondta, hogy bízzunk magunkban és próbáljunk a legjobb tudásunk szerint teljesíteni. Figyelmeztetett minket, hogy nyugodtnak kell maradnunk. A szépítő gól megnyugtatott minket, tudtuk, hogy a mérkőzés nyitott és sok időnk van megszerezni az egyenlítő gólt. Zseniális érzés megnyerni ezt a kupát. Úgy vélem, sok tapasztalattal gazdagodtunk. Ez egy olyan meccs, amit nem fogunk elfelejteni.
A játékosok, de főleg a menedzser és a szurkolók érdemlik meg legjobban ezt a címet. Hisszük, hogy a mai sikerünkre építhetünk. A klub remek háttérrel rendelkezik, emellett sok fiatal tehetség van a klub birtokában. Fényes jövő előtt állunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá