Az Arsenal kulcsfontosságú periódushoz érkezett a Premier League-ben, amely könnyen dönthet idei sorsáról a bajnoki címet illetően - ezzel a játékosok is maximálisan tisztában vannak.

A csapat következő öt bajnoki mérkőzésén olyan együttesekkel fog találkozni, mint az ősi rivális Tottenham, a Cheslea vagy épp a Manchester City, de említhetnénk az Everton alakulatát is, amely szintén kimagaslóan teljesít az idei szezonban.

A mai nappal megkezdőik a 'halálos' sorozat, lévén az Arsenal a White Hart Lanere látogat, ahol az utóbbi években nem jutott sok sikerélmény a vendégeknek, bajnoki mérkőzésen utoljára 2007-ben tudott nyerni a Wenger-csapat.

Az ágyúsok régi-új játékosa, Mathieu Flamini eltökélt, hogy a csapat képes lesz az idei hajrát befejezni úgy, hogy pontot sem veszít, ugyanakkor a francia kihangsúlyozta, jelenleg csak is a Tottenham illeni derbire koncentrálnak.

A bajnoki aranyért való küzdelemben kiemelten fontos lenne, hogy ne veszítsünk több pontot, ez már nem egy maraton, ez már csak egy sprint a végéig. Van még néhány mérkőzésünk, az összeset megakarjuk nyerni. Szintén létfontosságú, hogy három ponttal térjünk vissza vasárnap."
Csak is a Tottenham elleni rangadóra kell koncentrálnunk, egyelőre nem szabad a többi találkozóval foglalkoznunk. Van még néhány egészen nehéz mérkőzésünk, ilyen a Chelsea és a City elleni, akik ráadásul szintén az első helyért küzdenek.
Ugyanakkor, ha csak is kizárólag a vasárnapi összecsapásra koncentrálunk, a saját játékunkat játsszuk, s megnyerjük a párbajokat, akkor egészen biztosan remek teljesítmény fogunk nyújtani. Ezt követően pedig lehet gondolkodni a hátralévő mérkőzésekben.
Kiemelten fontos meccs lesz, tudjuk, hogy ez egy derbi, a nyomás is érezhető. A klubnak, nekünk játékosoknak és különösképp a szurkolóknak nagyon fontos, hogy győzelemmel hagyjuk el a pályát. Ez egy tipikusan olyan összecsapás, amit határozottan meg kell és megakarsz nyerni.
Mindent megteszünk azért, hogy három ponttal a zsebünkben távozzunk a helyszínről. Elképesztően jó érzés, mikor megvan az esélyed a győzelemre, s ezt valóra váltod.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Szczesny, Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs, Arteta, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Cazorla, Giroud

A jelenlegi helyzetben a legerősebb kezdőnk, de a Ramsey, Wilshere, Özil, Walcott féle kezdőhöz képest harmatgyenge.
10 éve
Törölt felhasználó
Tegnap kitörtem egy csirke nyakát és megtöltöttem :coolmad:
10 éve
Törölt felhasználó
megyek megcsinálom a nokedlit. csirkepörkölt lesz vacsorára 🐍

Szólj hozzá