Az Arsenal hivatalosan is megerősítette, hogy a német Per Mertesacker és a cseh válogatott Tomas Rosicky is meghosszabbította szerződését a csapattal. A hírek szerint előbbi 2017, utóbbi 2016 nyaráig.

A 29 éves védő 2011 nyarán, az átigazolási ablak utolsó óráiban érkezett a Werder Bremen együttesétől, méghozzá 9 millió font ellenében.

Az első szezonja nem indult zökkenőmentesen a hórihorgas németnek, aki többnyire a padon kapott szerepet, ha a hátsó négyes összes tagja egészséges volt.

A tavalyi szezontól kezdve viszont folyamatos teljesítmény-javulás volt látható Mertesackertől, aki mára kirobbanthatatlan az Arsenal kezdőcsapatából, és kijelenthető, az utóbbi évek egyik legjobb belső védő kettősét alkotják Laurent Koscielnyvel.

Nem elhanyagolandó tény, hogy harmadszámú kapitánya a csapatnak az egykori Werder Bremen játékos, jóllehet Mikel Arteta hiányában általában ő viselheti a karszalagot, lévén Thomas Vermaelen csak elvétve kap lehetőséget Arsene Wengertől, aki egyébként hivatalosan is a csapat kapitánya az előző szezontól kezdve.

Thomas Rosickyn nem fognak az évek, a 33 éves játékos 2016 nyaráig hosszabbította meg szerződését a csapattal, s feltételezhetőleg az ágyúsoktól is fog visszavonulni a cseh középpályás, hacsak nem tervez majd valahol máshol levezetni egy rövidebb időszak erejéig.

Mi sem bizonyítja jobban csapatbeli fontosságát Rosickynek, hogy megkapta a két éves szerződés hosszabbítást Wengertől, így várhatóan még sokáig számol majd harcos középpályásával a francia menedzser.

A cseh válogatott labdarúgó 2006 nyarán csatlakozott az Arsenalhoz a Borussia Dortmund együttestől, s már a bemutatkozó szezonjában látszott, fontos tagja lesz a jövő Arsenaljának, az akkor még 25 éves játékos.

Rosicky tehetsége megkérdőjelezhetetlen volt, de 2008-ban egy térdsérülés következtében több, mint egy évre a partvonalon kívülre szorult, s csak 2009 májusában térhetett vissza a teljes körű edzésekhez.

A szerződés hosszabbítás kapcsán a két játékos és Arsene Wenger menedzser is nyilatkozott, természetesen mind a három fél elégedett az egyességgel.

Arsene Wenger nyiltkozta:

Maximálisan elégedettek vagyunk, hogy Mertesacker és Rosicky is hosszabbított a csapattal. Mindketten különleges képességű játékosok, emellett pedig rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. A csapat körében nagy a hit és az összetartás, ezek a hírek mindenképpen segíteni fognak ezen tényezők növelésében.


Per Mertesacker mondta:

Könnyű döntés volt elkötelezni magam a csapat mellett. Két és fél remek évet töltöttem eddig a klubnál, ahol folytonos a támogatás, mind a csapat, mind pedig a szurkolók részéről. Már nagyon várom a következő éveket ennek a fantasztikus csapatnak a mezében. Remek csapatunk van és mindannyian szeretnénk a legjobbunkat nyújtani ahhoz, hogy trófeákat nyerjünk.
Az első angliai látogatásom során vettem magamnak egy Arsenal mezt. Nagyon büszke voltam, hogy ennek a kiváló csapatnak a mezét viselhettem a barátokkal való focizás közben. Néhány évvel később egy igazi ágyússá váltam, mondanom sem kell, még büszkébbé váltam. Hálás vagyok a csapatnak, a stábnak, a szurkolóknak és mindenkinek az eddigi támogatásukért. Igazán büszke vagyok arra, hogy meghosszabbíthattam szerződésem. Büszke vagyok arra, hogy ágyús lehetek.


Tomas Rosicky nyilatkozata:

Nagyon boldog vagyok, hogy a csapatnál maradhatok. Büszke vagyok arra, hogy még mindig ehhez a klubhoz tartozhatok és fogok is a jövőben. Remek érzés, hogy továbbra is ennek a csapatnak a sikerességért küzdhetek. Mindannyian nagyon eltökélt vagyunk az iránt, hogy trófeákat nyerjünk.
Mióta csatlakoztam a klubhoz, nem volt olyan alkalom, hogy ne érezzem; ez a megfelelő hely számomra, és ott vagyok, ahol szeretnék lenni. A legnagyobb célom, hogy megnyerjem az Arsenallal a bajnoki címet. Ez a legfőbb vágyam és mindent megfogok tenni ezért, hogy valóra váljon. Az Arsenal egy csodás klub, a csapaton belül remek a hangulat. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy trófeákat nyerjünk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Nah ez jó hír....kell a rutin a csapatba. Sagna maradására egyre kisebb az esély szerintem.....túl hosszú Sagna saga lesz ez:D Én örülnék neki ha hosszabbítana mert Ő itt maradt amikor mások léptek....nem beszélve arról hogy Ő illetve Verma távozása no meg Fabi távozása teljesen új meglátásba helyezi a hátsó alakzat helyzetét. A Gibbo-Monreal oké bár remélem Gibbs kinövi a sérüléseket és inkább Ő játszik. Kosi-Merte adott. A jobb oldal Sagna nélkül katasztróffffff...Jenki és még a nála is rutintalanabb Bellerin. Hááát erre PL címet megint nem alapoznék. Pedig ha mennek kell min. 2 gamer a védelembe. Pedig nekünk előre kell csatár mert most nincs. Ennél fontosabb dolga nem lehet Wengernek nyáron mint hogy egy baszott gólvágót ide hozzon már végre!!!!
10 éve
Törölt felhasználó
Fantasztikus játékosok és emberek. Szükség van az ilyen karakterekre a pályán, Rosicky 2 éve szerződésének pedig külön örülök, mivel így egyre biztosabb, hogy innen vonul majd vissza. Már csak Sagna...

Szólj hozzá