Nem könnyíti meg az Arsenal dolgát a pontvesztésen kívül az a tény, hogy Mathieu Flaminire négy meccs erejéig nem számíthat Arséne Wenger.

Wilshere és Ramsey sérüléseinek közepette a francia középpályást egy azonnali kiállítás miatt veszítette el az Arsenal csapata. Mint ismert, Flamini a Southampton elleni meccs 80. percében követett el egy páros lábbal való becsúszást, amely miatt egyből kiállította őtt Lee Mason játékvezető.

Az ezért járó hárommeccses eltiltás mellett azonban súlyosbítja Flamini büntetését az, hogy a játékos 'visszaeső'-nek számít, ebben az évben már egyszer volt egy mérkőzésre eltiltva az ötödik sárga lapját követően. Így Flaminire valójában nem három, hanem négymeccses eltiltás vár: a franciának ki kell hagynia a Crystal Palace, a Liverpool és a Manchester United elleni bajnokikat, valamint az FA-Kupa következő fordulóját a Liverpool ellen.

Wenger az eseményekről annyit árult el, hogy túlzó volt a piros lap.

"Meg kell néznem újra az esetet. Számomra túlzás volt a piros. A labdát elérte. Ugyanakkor ha azt vesszük alapul, hogy minden kétlábas becsúszásért kiállítás jár, akkor jogos volt számára is a piros lap. Nekem nem volt erőszakos a becsúszása. De a játékvezető ezt a döntést hozta, ezzel pedig meg kell birkóznunk." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

10 éve
Törölt felhasználó
szasza86! nem értem,hogy miért a sérülés függvényében kellene a lapokat osztogatni... A futballban az ilyen mozdulatoknak egyszerűen nincs helye, és mélységesen egyetértek azzal, hogy már a szándékért is fel kell mutatni a piros lapot, függetlenül attól, hogy labdát ért, vagy babát. A vita tárgyát maximum a FA következetessége (vagyis pont hogy az ellenkezője!) képezheti, hiszen nem egy hasonló jelenetett láttam, aminek sárga lap volt csupán a büntetése...Ebből a szempontból jogos a sárdobálás az FA felé!
10 éve
Törölt felhasználó
szasza86! Nem tudom miből vontad le azt a következtetést, hogy itt bárki Flamini kiállításának tulajdonítja be a pontvesztést.

A játékvezetői szakzsargonban ezt úgy hívják, hogy "túlzott mértékű erőbevetés". Ez azt jelenti: " hogy egy játékos messze túllépi a szükséges erőbevetést és az ellenfelének sérülésveszélyt okoz. Ha egy játékos túlzott mértékű erőbevetést alkalmaz, akkor ki kell állítani."
10 éve
nem tört el a rohadt lába emberek.....hát miről írogattok itt? ennyi erővel állítsunk ki 4 gamert a kezdésnél mert lehet szabálytalankodik majd....!

Nem értrem pontosan tudja itt mindeki Flamo milyen gamer.....jó meccseken a fél banda cumizza most meg Ő miatta lett 2-2 mi? Véletlen se a szar játék miatt....90+percből fociztunk kb 18 percet....grat!
10 éve
4 meccs? Nem 3 meccset szoktak kapni? Meglátta az FA hogy Arsenal. Arsenal? Akkor legyen 4! Szánalmas. :coolmad:
10 éve
Törölt felhasználó
Imádkozzunk, hogy Wilshere hamar felépül, különben nekünk annyi. Draxler meg jöjjön csak. Ha pedig nem lesz elég vkp-nk mindenképp lecsapnék Matuidire, akinek nyáron jár le a szerződése. Persze tudom, hogy ilyeneket fölösleges írni.

Szólj hozzá