Theo Walcott az Arsenal hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában elárulta, nagyon várja már a hétvégi Tottenham elleni FA-Kupa rangadót.

A két észak-londoni csapat legutoljára a 2001-es sorozat elődöntőjében találkozott, akkor Robert Pires és Patrick Vieira góljaival 2-1-re nyert az Arsenal.

Walcott elismerte, hogy az idei összecsapás végkimenetelét nehezebb lesz megjósolni, de az angol úgy gondolja, hogy a hazai pálya döntő lehet.

"A semleges szurkolók számára biztosan érdekes összecsapás lesz." - mondta Walcott.

"Ez biztosan egyike lesz azoknak a meccseknek, amelyen nyílt lesz a továbbjutás szempontjából, ebben egészen biztos vagyok. A Tottenham elleni rangadókat végig külön figyelemmel kísérem. Bármikor is játszunk ellenük, 100%-ot akarunk nyújtani, vagy ha tudunk, akkor még többet is."

"Most az Emiratesben fogunk játszani. Igyekszünk a stadionunkat egy erőddé varázsolni, s már ez a folyamat meg is kezdődött."

Walcott azt is elismerte, hogy a sok sérülttel küzdő Arsenalnak talán nem a legjobbkor jön egy ilyen rangadó, de úgy véli, kemény munkával hozható lesz a szombati mérkőzés.

"Ezek fontos meccsek, amelyeken mindenki játszani akar. Húzós ünnepi időszakunk volt, már ami a meccseket illeti. Remélhetőleg fel tud majd épülni egy pár játékos szombatra, készen kell majd állnunk erre a meccsre. Már alig várom a derbit."

"A kemény munka fogja eldönteni a továbbjutást. Ha így teszünk és egymásért harcolunk, akkor semmi gond nem lesz. Jó a hangulat az öltözőben, mindenki bízik a másikban. Erre már lehet építenünk, de lépésről lépésre szabad gondolkodnunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
Walcottot pihentetném, előző 4 meccsen összesen 10 perc pihenőt kapott.
10 éve
Törölt felhasználó
Most AVB kirúgása után mintha kicsit kezdene magára találni a Spurs, de szerintem a sok hiányzó ellenére is a papírforam minket hozna ki győztesként. Remélem szombaton a pályán is ez fog érvényesülni. 🧀
10 éve
Törölt felhasználó
szerintem verhető most a spurs igaz van sérült de akkor is.. bizakodó vagyok !!
10 éve
Törölt felhasználó
Nagyon kíváncsi leszek a kezdő 11-re. Nagy kérdés, hogy Wenger kiket fog pihentetni és kiket fog játszatni. Elvileg Zelalem is játszani fog. :)

Szólj hozzá