Hírek /

Hivatalos: Walcott aláírt az Evertonhoz

Tizenkét év után távozik az Arsenaltól Theo Walcott és az Everton játékosa lesz - a transzfert a liverpooli csapat már be is jelentette.

A 28 éves játékos 2006-ban igazolt Észak-Londonba a Southamptontól, az elmúlt majdnem 12 évben ő lett a Wenger-éra alatt a legtovább az Arsenalnál tartózkodó játékos, mindemellett 397 pályára lépés mellett 108 gólt lőtt.

A szélső ebben a szezonban jócskán a perifériára szorult, bajnoki meccsen nem is kezdett, és bár Wenger szerette volna megtartani őt a szezon végéig, Walcott még szeretne egy utolsó utáni esélyt megragadni, hogy a rendszeres játéklehetőséggel ő is ott legyen az angol válogatottal az idei nyári világbajnokságon.

Walcott a hivatalos Twitter-csatornáján is elbúcsúzott az Arsenal-szurkolóktól.

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az Arsenalnál: a menedzsernek, a szakmai stábnak, az edzőknek, és mindenkinek, akiket a családom részeként tudhattam az elmúlt 12 évben. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, akikkel élmény volt együtt játszani, és persze a szurkolóknak is a hihetetlen támogatásukért. Szomorú vagyok a távozás miatt, de izgatott vagyok az új kihívás miatt is. Sok sikert kívánok az Arsenalnak a későbbiekben!" - írta Walcott.

Bár az Arsenal az átigazolás részleteit nem hozta nyilvánosságra, megbízható sajtóértesülések szerint az Everton 20 millió fontot fizet azonnal, kézhez Walcottért, és plusz 5 millió font teljesítmény-arányos bónuszt kaphat az Arsenal bizonyos esetekben.

A BBC megbízható újságírója, David Ornstein szerint a Walcotték kapott átigazolási összeget az Arsenal új érkezők megszerzésére fordítja, a célkeresztben Malcom, Aubameyang és a csapatnál bizakodóak Mkhitaryan megszerzését illetően is, bár mind a három játékos egyidejű érkezésére kevés az esély.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

2 éve
Szerettem, csak Alexis miatt átalakított (most szívunk is emiatt) játékunkhoz ő nem volt jó, meg néha csak úgy nem volt jó, neki folyamatos játék és bizalom kell. Hajrá Theo!!!
2 éve
Ennyit a nagy angol magról.
A 14-es mez örököse, aki elmondta párszor, hogy Henry nyomdokaiba lépne és tanulna tőle, kb semmit nem tudott 12 év alatt letenni az asztalra.
Sok sikert máshol, majd ellenünk azért megrúgja a gólját...
2 éve
Sok sikert Theo! Egész jó pénzt kaptunk érte.
2 éve
Sok sikert neki, megérdemli, hogy folyamatos játék lehetőséget kapjon. Jusson ki az angol kerettel a VB-re.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek