Az Arsenal a tegnapi nap során a Cardiff gárdáját fogadta hazai pályán a Premier League 20. fordulójában. A mérkőzés tétje nagy volt, hiszen egy esetleges döntetlennel vagy vereséggel az Arsenal már a harmadik helyen találta volna magát a tabellán.

A mérkőzést azonban Nicklas Bendtner és Theo Walcott révén a mérkőzés utolsó perceiben, kínkeservesen nyerte meg az Arsenal. A mérkőzés során Olivier Giroud hiányát szenvedte meg, mivel Lukas Podolski értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a középcsatári poszton. Ezt orvosolva küldte be Arséne Wenger a dán Bendtnert, aki végül eldöntötte a mérkőzést.

A mérkőzés pikantériája, hogy a kiváló teljesítményt nyújtó Bendtner a gólja után rögtön lesérült, akinek így heteket kell majd kihagynia. Az Arsenal így már nagy csatárválságba került, mivel így már Giroud mellett Bendtner is sérült. Azonban a szurkolók többsége e kettőssel is elégedettlen.

A sajtó napokkal ezelőtt már bedobta az ex Spurs játékos, Dimitar Berbatov nevét. A mai napon azonban a mirror, a Sun és a Times értesülései szerint is, egy 2 millió fontos ajánlatot tehet Wenger a Fulham csatáráért.

Wenger a Sun jelentése szerint szeretné erősíteni a csapat támadó lehetőségeit, így került szóba a nyáron lejáró szerződéssel rendelkező Berbatov.

A sajtó szerint Berbatov elsődleges feladata Olivier Giorud ösztönzése lenne, aki legutóbb 500 perc után talált a hálóba.

Berbatov, aki már játszott a Tottenham színeiben az Arsenal ellen, már csak hat hónap van a szerződéséből. Ráadásul a bolgár támadó a pályán jelzett flegma gesztusokkal jelzi, ő többre hivatott. A bolgár támadó jelenleg jó formában van, tegnap gólt lőtt a West Ham ellen. A 32 éves Berbatov lehet a megoldás az Arsenal csatárgondjaira, aki maximum egy 1,5 éves szerződést kapna Arséne Wengertől.

Másik megoldás lehet Alvaro Morata neve, akit az Arsenal fél évre venne kölcsön. A Tottenham vezetői szerint az Arsenal nyerte a versenyt Morata leigazolását illetően. A jelentések róla is szólnak, így tehát Berbatov vagy Morata közül kerülhet ki a lehetséges érkező.

Azonban Berbatov mellett szól az, hogy ő játszhatna a Bajnokok Ligájában, illetve a Premier League tapasztalata segítetné az Arsenalt a bajnokság megnyerésében, hiszen Morata számára új lenne a Premier League.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

10 éve
Törölt felhasználó
Jelen pillanatban nincs tervben Berbatov szerződtetése – szögezte le Wenger :D
Így legyen ötösöm...! ;) Persze, azért mérget nem vennék rá :roll:
10 éve
Törölt felhasználó
Én személy szerint a PL-ből válogatnék, Remy,Lukaku,Long, de akár Dzekot is meglehetne próbálni, csak ő nem játszhatna a BL-ben, de arra a 2meccsre már édesmindegy...idén a PL-győzelmet kell elsődeleges célként kitűzni!
10 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Azért Moratából még nagy spíler lehet, de ha tényleg csak kölcsönbe jönne, abban az esetben áll, amit írtál.
10 éve
Gyerekek, ez csak egy pletyka, nem kell készpénznek venni. De inkább itt olvassátok a hírt, mint a sporthiradón, ahol még tesznek hozzá vagy elvesznek a dolgokból. Özil leigazolása egy olyan átigazolás volt, amelyhez minden csillag jól állt. De egy ilyen kaliberű igazolás csak egyszer törénik minden öt évben! Maximum csak azokat a játékosokat hozhatjuk el januárban, akiknek ésszerű kivásárlási költségük van. Minden más, beleértve Berbatovot vagy Morátát csak egy rövid távú megoldás lenne. Megjegyzem: egyiküket sem tartom előrelépésnek Giroudhoz képest.
10 éve
Berbatovot maximim ideiglenes megoldásnak tudom elképzelni. Ha idehozza Wenger, akkor biztos, hogy Giroud kezdő marad, Berba meg kiegészítő. Mindenesetre nagyon remélem, hogy legkésőbb nyáron érkezik egy igazán minőségi, klasszis csatár.

Szólj hozzá