Sokakat megdöbbentett az augusztus végén érkező hír, miszerint Mathieu Flamini visszatér egykori csapatához, és három éves szerződést ír alá az Arsenallal.

A francia középpályás öt éven keresztül játszott a Milan együttesében, de finoman szólva sem tudott maradandót alkotni az olaszoknál az egykori válogatott labdarúgó.

Mint ismert, Flamini a 2007-es szezon végén hagyta el az ágyúsokat, miután lejárt a lejárt a szerződése a londoniakkal. Arsene Wengerék ugyan szerették volna, ha marad az akkori első számú védekező középpályás, a francia viszont úgy döntött, inkább a Milan ajánlatát fogadja el.

A tavalyi szezon végén aztán hasonló helyzetbe került a 29 éves védekező középpályás, mint az Arsenalnál; a szerződése lejárt, ugyanakkor itt a klub nem akarta kitoldani a megállapodást.

Szabad ügynökként visszatért egykori sikereinek helyszínére Flamini, ahova először csak a fitten tartás szempontjából érkezett, majd később a jó formájának és fizikális állapotának köszönhetően szerződést kapott egykori edzőjétől.

A keménykötésű francia úgy nyilatkozott, hogy ez a ajánlat lehetővé tette neki, hogy 'haza térjen', így természetesen nagyon boldogan bólintott rá az észak-londoniak ajánlatára.

A szerződést hitelesítését követően Flamini már egy kulcsfontosságú, s egyben presztízs mérkőzésre készülhetett, a Tottenham elleni rangadóra. A francia ugyan a padon kezdte a találkozót, de Jack Wilshere sérülése okán már az első félidőben be kellett állni.

Az egykori Marseille játékos ezt a napot nevezte meg számára a 2013-as év legszebb és legemlékezetesebb pillanatának.

A szezon vége remekül sült el a Milánnál. A kezdeti nehézségek ellenére sikerült kvalifikálnunk magunkat a Bajnokok Ligájába, nekem pedig sikerült öt gólt szereznem hét mérkőzésen.
A szezon vége jól alakult számomra, de a csúcspont mégis az Arsenalhoz való visszatérés volt. Visszatérni, és szerepet kapni a Tottenham elleni mérkőzésen, ahol ráadásul diadalmaskodunk is, egyszerűen fantasztikus. Számomra ez a 2013-as év legemlékezetesebb pillanata.
A visszaigazolásom nagy izgalmakat rejtegetett magában, hisz új kihívásokat akartam. Tele voltam motivációval és minden gondolatom a győzelem körül forgott. Amikor elhagytam az Arsenalt nagyon közül álltunk a bajnokság megnyeréséhez, ez volt a 2007-2008-as szezonban. Volt néhány ajánlatom, de végül úgy döntöttem, hogy visszaszerződök ide, mivel nagyon szeretnék nyerni ezzel a csapattal. Hiszek a képességeinkben, tudom, hogy rendelkezünk elég potenciállal ahhoz, hogy nyerjünk valamit - akár már idén.
Számomra a legnagyobb remény 2014-re, hogy sikerül trófeát nyernünk. Amikor a legmagasabb szinten játszol, csak is ez motiválhat. Minden reggel egyre inkább úgy kelsz fel, hogy nyeri akarsz valamit. Ezért eljössz az edzőpályára és napról-napra keményebben dolgozol azért, hogy ezen vágyad beteljesüljön.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Podolski vagy Walcott lesz a csatár?
10 éve
Törölt felhasználó
"Minden reggel egyre inkább úgy kelsz fel, hogy nyeri akarsz valamit. Ezért eljössz az edzőpályára és napról-napra keményebben dolgozol azért, hogy ezen vágyad beteljesüljön."

Na ő tényleg nem a levegőbe beszél!

Szólj hozzá