Ray Parlour szerint Arsene Wenger kiváló döntést hozott azzal, hogy visszaigazolta egykori játékosát. A francia döntése egyelőre beigazolódni látszik, sőt Flamini már-már kihagyhatatlan az Arsenal kezdő tizenegyéből.

A 29 éves védekező középpályás az idei nyár augusztusán csatlakozott régi-új klubjához, egy nem túl sikeres olasz kitérőt követően. Az egykori francia válogatott játékos 3 éves szerződést kötött az ágyúsokkal.

Parlour úgy gondolja, Flamini nem csak a védekező tudásával, hanem a vezető stílusával is segíthet csapatán, a legendás középpályás szerint Flamini vezére jelenlegi csapatának.

Flamini nagyon fontos játékosa a csapatnak. Az elmúlt néhány szezon során látható volt, hogy Arsenal remekül építi fel támadásait, de ebben a helyzetben a középpálya túlságosan nyitott marad. Ezt egy jó csapat pedig azonnal kihasználja.

"Mathieu viszont remekül betölteni ezt a pozíciót, ő ezeken a területeken mozog. Jól gyűjti a labdákat, s bármely helyzetben képes megszerezni azt, majd továbbítani Özil-nek vagy Wilshere-nek, akik rögtön helyzetbe tudják hozni a társakat."

"Már akkor is nagyon jó játékos volt, ami előtt távozott. Most pontosan ugyanazt a szerepkört tölti be, amit ezelőtt betöltött a csapatban, ergo nagyon fontos játékosa a jelenlegi Arsenal-nak. Látható, hogy Per és Laurent is igazán élvezi a játékot, s ez nagyban köszönthető annak, hogy Flamini játszik előttük."

"Amikor az összes támadó szellemű játékos játszik egy kicsit nyitottnak tűnnek, így nagyon fontos Flamini jelenléte. Remek munkát végez."


Parlour 12 évig volt az Arsenal alkalmazásában, s legtöbbször amolyan box-to-box középpályásként volt látható a csapat színeiben. Ray úgy gondolja, Flamini hozzá hasonló kvalitásokkal rendelkezik.

Amit igazán kedvelek benne, azaz, hogy képes játékosokat irányítani, és ilyen játékosara mindig is szükséged van. Nálunk Patrick Viera volt ehhez hasonló.

"Azt gondolom, Flamni nagyon jól elvégzi azt, ami szükséges a csapat számára. Nagyon fontos értéket jelent a tapasztalata és a munkabírása."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

11 éve
Törölt felhasználó
remek vissza igazolás volt , amennyire nem örültem neki most inkább annyira.. de már 4 sárgája van benne van a játékában a lapok!!!
11 éve
Törölt felhasználó
Hosszú a szezon, rotálni kell, és mint láthatjuk, ha úgy adja a helyzet, akkor a két játékos tökéletesen megfér egymás mellett is, tehát Én nem aggódom, hogy Arteta, vagy Flamini nem fog elegendő játéklehetőséghez jutni.
11 éve
Törölt felhasználó
Flamini valóban nem volt a helyzet magaslatán a kapu előtt, volt vagy 10-11 kapura lövése 16os környékéről, még tán mind kaput is talált, de mégse jelentett veszélyt, ahhoz jobban kéne helyeznie, vagy legalább erősebben lőnie. De legalább ott volt, ellenben az előre játék nulla Artetaval, és mivel védekezésben bőven hozza Flamini a szintjét, és jóval többet mozog, így logikusan Arteta kerülne a padra, de valószínűleg nem lesz ilyen gondja Wengernek, hogy el kelljen döntenie ki padozik, úgyis annyi lesz a sérült, mert amúgy lehet rosszul döntene. WBA ellen inkább Ramsey kiesése jelentette a különbséget. A lényeg hogy a Norwich utáni 6-7 meccsen a Flamini, Ramsey, Cazorla, Ozil, Giroud 5ös bevethető és formában legyen, már ami a támadó szekciót illeti. Norwich ellen Cazorla már lehet, a padon biztos, Sanga és Walcott talán a Dortmund ellen.
11 éve
Törölt felhasználó
Bevallom őszintén, egyáltalán nem számítottam tőle ilyen játékra, most szinte kihagyhatatlan a kezdőből. Mielőtt eligazolt nagyon kedveltem a játékát, de nagyot csalódtam benne mikor itt hagyta a csapatot. Aztán Wenger előhúzta a kalapból amikor már szinte mindenki leírta őt. Ez tényleg kőkemény KNOWS.
11 éve
Törölt felhasználó
Óriási fogás volt a francia visszaigazolása, pedig mennyien ellene voltak. Wenger knows.
Viszont egy érdekes kérdés lesz, hogy Wenger hogy fogja használni a Flamini-Arteta kettőst a továbbiakban. A Napoli ellen működött, mivel az olaszok alapvetően támadó szelleműek, így ez a stabilitás kellett. De a WBA ellen már nem annyira volt hatékony ez a kettős, ugyanis ketten már 'soknak' hatottak, ami a támadások rovására ment.

Szólj hozzá