Az Arsenal vasárnap délután 1-1-es döntetlent játszott a WBA együttesével, amely azt jelentette, hogy 10 mérkőzés győzelmi széria szakadt meg.

Az ágyúsok francia középpályása, Mathieu Flamini szerint mindez a fáradtságnak tudható be, hisz az együttes rengeteget mérkőzést játszott az utóbbi időben, meglehetősen szűk kerettel.

Azt hiszem, remek időben jön a válogatott szünet, hisz rengeteget mérkőzést játszottunk az utóbbi időben. Nyilvánvalóan mindenki fáradt, mind mentálisan, mind pedig fizikálisan, hiszen minden mérkőzésen 200 %-ot adunk ki magunkból.
A válogatott mérkőzések után várhatóan Theo és Santi is visszatér, szóval ez egy remek lehetőség számunkra, hogy folytassuk ezt a remek szériát. Remélem, hogy hamar visszatérhetnek a sérültek.

 

A 29 éves játékos hozzátette, a Premier League távozása óta semmit nem változott, még mindig top kvalitású játékosok szerepelnek a ligában, illetve fizikálisan ugyanannyira megterhelő a liga, mint volt.

Nem gondolom, hogy keményebb lenne - a Premier League évekkel ezelőtt is nagyon kemény volt, és most is az. klasszis játékosok a távozásom előtt is szerepeltek ebben a ligában, jelenleg úgyszintén ez a helyzet. Fizikálisan még mindig megterhelő a bajnokság, nagyon gyorsan kell az egyik térfélről a másikra felérned.
Védekezésből nagyon gyorsan tudnak támadásba váltani a csapatok. Továbbá, rengeteg hely van pályán, ami természetesen az én dolgomat csak nehezíti a pozíciómból kifolyólag. Már csak ezek miatt is ez számomra a legnehezebb bajnokság.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

11 éve
Törölt felhasználó
De az pozitív hogy ha ilyen gyengén játszunk, mint a WBA ellen, akkor is eltudunk hozni legalább 1 pontot...Flamini meg a legnagyobb igazolásunk :P
11 éve
Törölt felhasználó
Nem is azzal van a baj, hogy ikszeltünk a WBA otthonában, hanem hogy simán nyerhettünk volna, ha befújja a kedves játékvezető az egyértelmű tizinket, na de már hozzászokhattunk volna..
11 éve
Törölt felhasználó
Flamini es Arteta ugyebar nem valogatott, igy ok most 2het "pihenovel" gyakorlatilag nagyon stabil alapot tudnak majd adni (Ramsey,Cazorla,Ozil,Rosicky,Walcott,Wilshere majd cserelgetik egymast) a kovetkezo valogatott szunetig. Mar pedig a friss erore szukseg lesz a kovetkezo idoszakra : BVB2x, Chelsea,Liverpool,MU
11 éve
Törölt felhasználó
Tegyük hozzá,hogy a WBA otthonában nem sokan fognak nyerni,sztem teljesen elégedettek lehetünk az eredménnyel,2 hét múlva jön vissza Santi és Theo,lehet végre rotálni.
11 éve
Törölt felhasználó
Teljesen érthető, hogy a csapat egy kicsit elfáradt mentálisan ebben a menetelésben. 10 meccset nyertünk sorozatban, és ez igen felőrlő lehet - meccsről meccsre koncentrálni, és folyamatosan nyerni. Talán jól jött ez a döntetlen, így legalább kezdhetünk egy új sorozatot, és senki nem azt fogja számolni, hogy "az Arsenal már a 15. meccsét nyeri zsinórban, vajon mikor szakad meg ez a sorozat?!".
Ráadásul minden meccs elég sokat kivett a csapatból. Olyan ellenfelek ellen léptünk pályára és nyertünk, akik ellen a korábbi szezonokban rendre pontokat veszítettünk.
Jó lesz ez, na és sérültek közül is visszatérnek néhányan, olyan húzóemberek, mint Cazorla és Walcott.

Szólj hozzá