A 29 éves védekező középpályás idén nyáron tért vissza az Arsenal-hoz, miután lejárt a szerződése a Milan együttesével, s nem tudtak a felek annak meghosszabbításáról megegyezni.

Sokan kételkedtek a francia képességeiben, abban, hogy mennyire lehet majd erőssége ennek a keretnek, főleg annak tükrében, hogy az Olaszországi, pár éves kitérő finom szólva sem sikerült jól Flamini számára.

Arsene Wenger ennek ellenére adott még egy lehetőséget volt játékosának, amit Flamini meg is ragadott, a francia ezidáig kiválóan teljesít régi-új klubjában.

A kőkemény középpályás szerint Wenger hosszan tartó munkája végre-valahára beérni látszik, emellett Flamini úgy gondolja, hogy a csapat szárnyalása nagyban köszönhető a játékosok iránti kölcsönös bizalomnak.

Nagyon sok, klubon kívül álló személy beszélt a helyzetünkről, de mi a csapaton belül tudtuk, hogy rengeteg kvalitás rejlik bennünk. Egy elég nehézkes időszakon ment át a csapat, de a menedzser soha nem változtatta meg a filozófiáját, hanem mindig is erősen hitt a játékosaiban. Boldoggá tesz, hogy az idő Arsene-t igazolja vissza.
Bízunk egymásban. Ez az eredménye a sok munkának. A bizalom nagyon fontos. A legfőbb dolog, hogy csapat minőségi játékosokból tevődjön össze, de még ennél is fontosabb a csapatszellem.
Ha segítesz a másiknak, ha küzdesz a másikért, akkor az egyértelműen segít megnyerni egy mérkőzést. Ez különösen igaz, ha a csapat egy rosszabban periódusban tartózkodik, hisz ez asszisztál abban, hogy koncentrált maradj és a csapat egységes legyen.
A csapatszellemet nehéz megtalálni, majd megtartani azt, így mi nagyon keményen dolgozunk ezen. A különbséget a csapaton belüli szolidaritás jelenti. Ha van technikád, akkor technikás vagy és az is maradsz, de a szolidaritáson keményen kell dolgozni. Ezt tesszük mi is.

 

Flamini érkezését nagyban beárnyékolta a sztárigazolás, Mesut Özil, aki a Real Madrid csapatától szerződött az Arsenal-hoz 50 millió euróért. Ennek ellenére tisztán látható, hogy a francia játékos nagyon fontos játékosává vált az ágyúsoknak, már-már az Flamini látható a pályán, aki 5 évvel ezelőtt szerződése lejárta után távozott.

Nem egy csatár vagyok, hanem egy védekező középpályás, aki a védekezésben próbál jeleskedni, s megtalálni a védekezés és a támadás közti egyensúlyt.
Nagyon fontos, hogy a csapat megfelelően védekezzen, hisz a mérkőzések során ez jelentheti a különbséget. Bárhol is játszunk jól kell, hogy védekezzünk, mivel a góllövés nem lesz probléma a mérkőzéseinken, az ehhez szükséges kvalitás bőven megtalálható a csapatban.
Védekezni talán nehezebb, mint gólt lőni vagy éppen gólpasszt adni. Ugyanakkor ez is nagyon fontos része a csapat egyensúlyának. A győztes meccsek nagy erőfeszítéssel járnak, ez a csapat munka. Próbálom a legjobbamat nyújtani a csapat számára.
A hátsó védőnégyesnek általában sok dolga van, úgyhogy legfőképp a védekezést próbálom segíteni. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Hatalmas igazolás volt! :) Kiteszi a szívét-lelkét minden meccsen, nagyon jó látni,hogy még mindig milyen jó játékos!
11 éve
Törölt felhasználó
én sztem ma a cselszi vagy spurs szopik.ezért nyerni kéne,de rohadt nehéz lessz megint szerintem

Szólj hozzá