Arséne Wenger a Marseille elleni meccs előzetesében elárulta, hogy szerinte mi vette rá Mathieu Flaminit, hogy a már meglévő ajánlatait kockáztatva végül az Arsenalnál folytassa pályafutását az AC Milan után.

A 29 éves franciát eredetileg nem tervezte Wenger leigazolni, ám a védekező középpályás olyan nagyszerűen teljesített az edzéseken, hogy végül meggyőzte a menedzsert. 

"Azt gondolom, hogy Flamini rájött arra, hogy mennyi mindene van az Arsenalnál. Amikor fiatalabb egy játékos, hajlamos elfelejteni azt, hogy mennyi mindene van meg ennél a klubnál." - mondta Wenger.

"Először vonakodtam visszaigazolni őt, de aztán az edzéseken mutatott hozzáállása meggyőzött, s úgy gondolom, hogy remek igazolásra tettünk szert. Végig őszinte volt az elkötelezettsége a csapat iránt, s nem csak üres szavak voltak, hogy szeretné minél több győzelemhez segíteni a klubot."

"Minden a hozzáállásán múlott. Mehetett volna más csapatokhoz is, de ő rendezni akarta a sorokat az Arsenalnál. Azt gondolom, hogy meggyőződéssel vallotta, hogy hozzá tud valami pluszt adni a csapathoz." - tette hozzá Wenger.

Flamini azóta egyszer kezdett a csapatban, a Spurs ellen pedig csereként állt be. Wenger úgy gondolja, hogy a 29 éves játékossal javult a csapat egyensúlya.

"Flamininak nagyon fontos szerepe van a csapat egyensúlyát illetően. Nagyon jól szerepelt az eddigi meccsein. Május óta nem játszhatott, de az eddigi mérkőzésein jól látható volt az az elkötelezettség, amit az edzéseken mutatott."

"Nem mondanám azt, hogy nélküle küszködtünk volna, mint ahogyan azt a többség véli, de az biztos, hogy Flamini kellő egyensúlyt képvisel a pályán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Érdekes ez a Wenger logika, nincs elég alap védő akkor inkább visz támadókat a tarcsiból, ha nincs támadó akkor inkább védőket.
Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Ramsey, Wilshere, Özil, Walcott, Giroud; Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Monreal, Hayden, Ryo, Akpom

Szólj hozzá