Mathieu Flamini az előszezonban tért vissza az Arsenal-hoz, akkor még csak szimplán edzésre jelentkezett a francia, fittségének fenntartása érdekében, de végül szerződést is kötött egykori klubjával, 3 évre írt alá a kőkemény középpályás.

A 29 éves játékos a Tottenham elleni csúcsderbin játszott először régi-új csapatában, ahol remek játékkal vétette észre magát, s jelezte, hogy fontos szerepet vállal az ide szezonban.

Flamini elmondása szerint a nem túl sikeres olasz kitérő ellenére is rengeteg tapasztalatban részesült, főleg taktikai szempontból, s most jobban érzi magát fizikailag, mint valaha.

Az erőnlétem még mindig remek állapotban van. Tony Colbert fitnessz edző azt mondta nekem, hogy néhány gyorsasági tesztem jobban sikerült, mint 5 évvel ezelőtt. Gyorsabb vagyok, mint akkoriban.

 

Ez egy kissé vicces volt, s a humor részeként meg is jegyeztük, hogy olyan vagyok, mint a bor; évről évre jobb. Nagyon frissnek érzem magam.

 

Véleményem szerint fejlődtem Olaszországban. 29 éves vagyok, rengeteg mérkőzést játszottam a Milan színeiben. Volt lehetőségem felfedezni egy teljesen új bajnokságot, ahol legfőképpen taktikailag sikerült fejlesztenem a játékomat.

 

A Seria A-ban sokkal inkább a taktikára helyezik a hangsúlyt, ellenben a Premier League-el. Az angol liga sokkal gyorsabb, fizikailag nagyon megterhelő és hatalmas az intenzitás, hisz az első perctől az utolsóig ugyanakkora a nyomás. Olaszországban kevesebb helyed van, s ez az, amiért ott nem tudsz annyi gólt szerezni, mint itt, a Premier League-ben.



Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
:ohh: Rosi lesérült? :S első félidőben lecserélték :S
11 éve
Kiváló Arteta helyettes! Jó volt látni, ahogy irányította a az egész középpályát, és nem csak remek szerelésekkel, passzokkal, hanem szóban is. Igazi vezér egyéniség.
11 éve
Törölt felhasználó
A kor nem számít semmit! Valaki ilyen idősen tud igazán kiteljesedni. :) Remélem, hogy hasznos tagja lesz a csapatnak. Nagyon tetszett, amilyen temperamentummal pályára lépett a csirkék ellen. Csak így tovább Mathieu!
11 éve
"...rengeteg mérkőzést játszottam a Milan színeiben." Ezt komolyan mondta? :D

Szólj hozzá