Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján elismerte, hogy Mathieu Flamini leigazolása nem szerepelt a nyári tervei között, ám a francia játékos hozzáállása és fittsége végül megváltoztatta a döntését.

Flamini hetekig együtt edzhetett az Arsenallal a nyáron az AC Milannal lejáró szerződése miatt. A francia játékosért mindeközben több klub is érdeklődött, de Flamini végig azért dolgozott, hogy Wenger a leigazolása mellett döntsön.

Végül ez így is lett - csütörtökön ugyanis az Arsenal hivatalosan is bejelentette a 29 éves védekező középpályás visszatérését.

"Kezdetben nem akartam leigazolni őt, ha őszinte akarok lenni. A szerződtetése nem volt a terveim között, de végül a körülmények és a játékos hozzáállása meggyőztek arról, hogy jó döntés lenne újból a csapatban köszönteni őt." - mondta Wenger.

"Nem vártam, hogy ilyen jó mentális és fizikális állapotban lesz. De a munkánkak van egy nagy előnye is: megtanít szerénynek lenni. Mindig készen kell állnia az embernek megváltoztatnia a véleményét és egy korábbi döntését."

"Végül Flamini megváltoztatta a döntésemet. Céltudatos játékos, és nagyon fitt. Eljött hozzánk edzeni, mi pedig leteszteltük. Keményen dolgozott. Ráadásul ismeri a klubot is."

"Flamini nagyon sokoldalú játékos. Ezt tudván és az eltökéltséget látván rajta nem volt kérdés, hogy leigazoljuk." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
SEMMI. Semmi koncepció nem volt.
11 éve
Törölt felhasználó
Nyári tervek:minél több játékos eladása,terelés,hazudozás,igazolás kizárólag 10M alatt de inkább ingyen...
11 éve
Törölt felhasználó
Azért kíváncsi lennék a nyári terveire.
szept. 1-ig semmittevés, szept. 2-ig munka?

Szólj hozzá