Öt éves olasz kitérő után a 29 francia középpályás, Mathieu Flamini, ismét az Arsenal mezét húzhatja magára. Arséne Wenger készségesen válaszolt, miért is jutott erre a döntésre.

arról, hogy miért döntött a leigazolása mellett…

Mert ismeri, hogyan is játsszuk a futballt. Ismeri a klubot. Nagyon vissza szeretett volna jönni. Elérhető volt, mert lejárt a szerződése. Egy minőségi játékos, remek összpontosítással. Ezek voltak az okok, amik arra késztettek, hogy meghozzam a döntést.

arról, hogy a sokoldalúsága szerepet játszott-e a döntésben…

Igen, természetesen. Nagyon fontos tényező, mert több poszton is képes játszani. Bárki mellett képes a középpályán játszani, és jól ismeri a játékstílust, amelyre törekszünk. Alapvetően jól érti a játékot. Taktikailag nagyon jártas, nagy összpontosítással rendelkezik, és emiatt nem is volt nehéz a döntés.

arról, hogy ugyanaz a játékos-e, aki 2008-ban távozott…

Egy kicsivel idősebb, de még mindig csak 29 éves. A legjobb évei még előtte állnak – a következő három év. Fizikálisan tökéletesen. Teszteltük, felkészítettük és fizikálisan tökéletes állapotban van.

arról, hogy eddig csak háromszor volt francia válogatott…

Azt hiszem, miután távozott, egy kicsit elveszett, mert igen hamar megsérült a Milanban. Amikor egy kicsit figyelmen kívül kerülsz, könnyedén elfelejtenek, más játékosok jönnek a helyedre. Talán újra behívhatják a válogatottba, most hogy újra nálunk van.

arról, hogy tervez-e további erősítéseket…

Igen, természetesen. Amikor három olyan játékost veszítesz el, mint Arteta, Oxlade-Chamberlain vagy Podolski három hónapra, lényegében a szezon igazi kezdete előtt, nagyon nehéz elviselni, és olyan helyzetben vagyunk, hogy több játékosra van szükségünk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! Nem minden játékos éri el ugyanakkor a csúcsformáját.
11 éve
Törölt felhasználó
Akkor sem bizonyítja, ha már nem költünk semmit. Helytelen következtetés.
11 éve
batti: Még nem teljesen....
11 éve
Törölt felhasználó
Átlagban 27-28 éves korában teljesedik ki egy futballista karrierje, és az ezt követő években tartja is a szintet, mi pedig ebből következően jóval a legjobb évei előtt adtuk el Fabregast. Ilyen egyszerű. Ebben semmi ellentmondás.
Az, hogy nem eddig nem költött, egyáltalán nem bizonyítja az állításod.
11 éve
batti: Az, hogy akkor valaki 29 éves kora után ér fel a csúcsra vagy 24? Hiogy miből jutottam arra a következtetésre, hogy pénzt is fizettünk volna érte? Érdekes, hogy ideáig egy eurót nem költött ezen a nyáron.

Szólj hozzá