Az Arsenal a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy újraszerződtette egykori játékosát, Mathieu Flamini-t.

A 29 éves játékos ezelőtt 2004-től 2008-ig volt az ágyúsok labdarúgója, mielőtt aláírt az AC Milan csapatához. Az 5 éves ittléte alatt 153 alkalommal viselte az Arsenal mezét.

A harcias középpályás tagja volt a 2005-ös Fa kupát nyerő csapatnak, illetve szerepelt a 2006-os Bajnokok Ligája döntőjében, amit 2-1 arányban vesztett el az Arsenal a Barcelona csapatával szemben.

A sokoldalú játékos 122 alkalommal szerepelt a Milan együttesében, ahol sikerült megnyernie a Seria A-t, illetve 2011-ben a szuperkupát. Az utolsó évében 22 alkalommal lépett pályára.

Flamini nem tudott megegyezni a hosszabbításról klubjával, így a francia arra kérte Wengerék-et, hogy fittségének megtartása érdekében hadd edzhessen a Colney-n ezen a nyáron.

Végül szerződést is kapott Flamini, aki 3 évre írt alá, s a hírek szerint 40 ezer angol fontot fog keresni.

Arsene Wenger elégedett Flamini szerződtetésével, szerinte honfitársa remek minőséget biztosít majd csapata számára.

Rendkívül elégedettek vagyunk Mathieu visszaigazolásával. Egy minőségi játékos, akinek hatalmas munkabírása van, és mindemellett remek mentalitása. Mathieu egy erős középpályás, aki a védelemben is megállja helyét. Remek erősítést jelent csaptunk számára.



Flamini a 20-as számot fogja viselni.



Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

11 éve
Egy szélső még elférne valóban... Ryo az egyik legsérülékenyebb játékosunk Diaby és Rosicky mellett.
11 éve
Törölt felhasználó
Szélső, esetleg (kisebb valószínűséggel) csatár, de ideális esetben mindkét posztra.
11 éve
batti: És azon a bizonyos középpályáson kívül milyen posztra vársz még erősítéseket?
11 éve
Törölt felhasználó
Persze, érthető volt, milyen értelemben nevezted keménykötésűnek, csak automatikusan nem ezzel asszociálom, hanem inkább agresszivitással. Flamini is ugyanez a típus számomra.
Nem elképzelhetetlen a Flamini-Wilshere páros, de szerintem legfőképp a védelem széleire igazoltuk, plusz egy középpályás érkezésére még mindenképp számítok.
11 éve
Közben már eriCesc megelőzött. :)

Szólj hozzá