Tomas Rosicky az Arsenal ázsiai túráján elmondta: minden soron következő meccsére úgy készül, mintha az az utolsó lenne a pályafutása során.

A cseh középpályás szerződése a jövő nyáron lejár az Arsenallal, s Rosicky többször is hangoztatta, hogy örömmel vonulna vissza az angol csapattól.

Arséne Wenger nagyon intelligens játékosnak tartja Rosickyt, s könnyen elképzelhető, hogy edzői állást ajánl a középpályásnak, amint a cseh játékmester befejezi az aktív labdarúgói pályafutását. Addig viszont még hátravan egy év, s Rosicky erős teljesítményt vár magától a pályán.

"Minden meccsen úgy próbálok játszani, mintha az lenne az utolsó. Ez mindenki számára jól látható, s igyekezni fogom ezt a szezon folyamán is fenntartani." - mondta Rosicky.

"Ez az utolsó évem a szerződésemben. Egyelőre nem motoszkál az agyamban a hosszabbítás kérdése. Arra koncentrálok, hogy mindent beleadjak a csapatomért és a csapattársaimért."

"Ismét élvezem, hogy játszhatok, aztán meglátjuk, hogyan megy mindez. Nem kapkodok semmivel. Már korábban is jeleztem, hogy nem lenne ellenemre az Arsenaltól való visszavonulás."

Rosicky az elmúlt években többször bajlódott komoly sérülésekkel, ám hosszú idő óta végre idén fordult az elő, hogy már a felkészülési szezonban teljes értékű munkálatokat tud végezni. A játékos úgy gondolja, hogy még mindig képes pluszt adni az Arsenal keretének.

"Talán a tapasztalatom az, ami sokat érhet a csapatnak. 32 éves vagyok, voltam fent és lent is, játszottam már nehéz és érdekes meccseken. Az ember mindig át akarja élni ezeket az élményeket, én sem vagyok ezzel másként."

"Úgy gondolom, hogy az elmúlt két szezonban sikerült olyan teljesítményt hozzátennem a csapathoz, ami nagyban hozzájárult, hogy bennmaradjunk a legjobb négy között. Most az a kihívás a számomra, hogy jó előszezont fussak a csapattal, s lehetőleg már az első meccstől hozzátegyem a tudásomat a klubhoz."

Rosicky végezetül az Arsenal nyolcéves trófeanélküliségéről is beszélt.

"Szerintem az elmúlt szezonok folyamán sokat változott a csapat összetétele. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a fiatal és a tapasztaltabb játékosok között. Most több tapasztalt játékosunk van, ráadásul ez az első alkalom, amióta az klubnál vagyok, hogy egyetlen fontos emberünk sem távozott a nyáron."

"Ez nagyon fontos az összeszokottság szempontjából. Nyilvánvalóan nagyszerű lenne, ha a mostani kerethez még tudnánk igazolni egy-két új játékost. Mindenképpen érdekes szezon előtt állunk." - zárta szavait Rosicky.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
Örökifjú játékos,még mindig gyors,lendületes remélem még 2-3 évig legalább a csapat játékosa lesz és sztem kezdőként is bőven megállja még a helyét,ahogy ezt tavasszal nem egyszer bizonyította!
11 éve
Törölt felhasználó
Na ő tényleg megérdemli a tiszteletet. Jó lenne, ha még itt lenne velünk, amikor nyerünk valamit.
11 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó eddig a felkészüléseken , de ezek a csapatok nem mérvadóak !! meglátjuk év közben...
11 éve
Törölt felhasználó
eriCesc +1
11 éve
Törölt felhasználó
Nagyon csípem ezt a palit, és egyben sajnálom is, hogy nem ért fel soha arra a szintre, amire a képessége predesztinálná.
Amit a szezon utolsó felében -amikor egészséges volt- nyújtott, és amit a felkészülési szezonban eddig művel az alapján boldogan dobnék neki oda egy 2 éves szerződést, mert egy ilyen játékost a csapatomban akarnék tudni még egy jó ideig.
Ha kezdőként már nem is lehet vele számolni, de számára elég fél óra, hogy új lendületet vigyen a játékunkba, és kicsit megbolygassa az ellenfél védelmét.

Szólj hozzá