A napokban Arséne Wenger a nyilvánosság előtt méltatta Wayne Rooneyt. A francia elmondta, hogy kiváló játékosnak tartja az angol támadót és szívesen elnézné csapatában.

A goal.com tudósítójának az információi szerint az Arsenal a nyáron ajánlatot tehet a támadóért, aki a nyáron távozhat a Manchester Unitedből. Az érdeklődők között az Arsenal mellett a PSG, Real Madrid, Chelsea hármas is ott van. Ám sokat nyom a helyzeten, hogy az angol támadó szívesen maradna a ligán belül.

Rooney távozásának oka az új menedzser, David Moyes lehet, akivel nem felhőtlen a viszonya. A United a napokban hivatalosan is tagadta a távozását, azonban az angol támadó mégis csapatot válthat a nyár folyamán, hiszen 24 hónap múlva lejár a szerződése.

A transzfer díja a goal.com szerint 20-25 millió font körül lehet, és a csapat legjobban fizetett játékosa lehet a klub történetében. Rooney jelenleg heti 250 ezer fontot keres, az Arsenal viszont hajnandó lenne megadni neki a heti 200 ezer fontos fizetést.

Az Arsenal bérszerkezete meglehetősen szűk, ám Arshavin - Denilson - Squillaci távozásával heti 180 ezer fontnyi fizetés szabadul fel, megkönnyítve egy esetleges ajánlattételt. 

Az Arsenalnál a jelenlegi bérrekordot Thierry Henry tartja, aki az utolsó szezonjában heti 200 ezer fontot keresett. Utána Cesc Fabregas következik a sorban, az ő fizetését is az utolsó szezonjában emelte fel az Arsenal, heti 110 ezer fontra.

Az Arsenal helyzetét nehezíti, hogy az átigazolási piacon nagyon kevés elérhető célpont van. Az elsőszámú kiszemelt jelenleg Stevan Jovetic, de esélyes lehet David Villa és Gonzalo Higuain is.

UPDATE: Rooney ügynöke elmondta, hogy ha a feltételek úgy alakulnak, akkor Rooney nyitott lenne az Arsenalhoz való igazoláshoz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (45)

11 éve
Törölt felhasználó
Sejk bácsinak megtetszett Fernandinho hangzatos neve, márpedig ami Sejk bácsinak meg tetszik azt Sejk bácsi meg is kapja. Nem kell a citynek edző, te se kértél meg mást kis korodban, hogy tologassa helyetted a játékautódat.
11 éve
Törölt felhasználó
Donz, pedig most a Juventusra várunk, hogy leigazolják a Tevez, Higuain kettős valamelyikét. A csúzli Hulkozik, így mi leszünk az utolsó érdeklődők. Utána elválik mi sül ki Joveticből. Azért van most teljes hullaszag az átigazolási piacon Arsenal szemszögből.
Második kérdésedre: Pellegrini mondja musztafárnak, hogy kit igazoljon.
11 éve
Törölt felhasználó
Egyébként a City-nél edző hiányában ki hajtja végre az igazolásokat? Az oké, hogy nem a menedzser fizet, de csak ő mondja meg, hogy melyik posztra kellene az erősítés.
11 éve
Törölt felhasználó
Jovetic szerintem felejtős, mivel senki sem fog érte kifizetni 30 millió eurót, pláne mi nem. A Fiorentina-nak meg nem érdeke, hogy eladják egyik legjobbjukat. Tehát ha mi maradunk az utolsó érdeklődők, perkálni kéne így is úgy is.
11 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490! Nem attól lesz erős a csapatunk, hogy nagy neveket igazolunk. Minőséget lehet nagy nevek érkezése nélkül is hozni, ezt Wenger megmutatta az elmúlt években. Igazolások terén Rooney szinte teljesen esélytelen, mert nem menne bele fizetéscsökkentésbe, na meg jelenleg is arra várunk, hogy Joveticért mi maradjunk az utolsó érdeklődők, így olcsóbban hozhatjuk el.

Ahogy Athlon mondta pár órája, az nevet aki utoljára nevet, türelem. Leszek igazolások, de egész júniusban pangás lesz, júliusban lehet mozgás érkezők terén.

Szólj hozzá