Coquelin jól szerepelt szerdán az FA Kupában, a Swansea elleni győzelem alkalmával. Egy erőteljes tengelyt alkottak Abou Diabyval a középpályán.

A 21 éves játékos a 2010/11-es szezont kölcsönben töltötte a francia bajnokságban a Lorient csapatánál. Wenger szerint az a tapasztalat, amelyet ott szerzett, tette őt teljes értékű játékossá.

Mikor ezek a játékosok megérkeznek mindig egy játék alapján ítélik meg őket. De azt elfelejtjük, hogy láttunk rossz meccseket Diabytól és Songtól is 20 éves korukban,

mondta Wenger az Arsenal Playernek.

Amit Coquelin csinál az kifejezetten jó. Az ő képességei segítik a csapatot, hogy hatékonyabban védekezzen. Megvan a tudása ahhoz, hogy letámadjon egy játékost és megszerezze a labdát. Ez nagyon fontos tényező.
Úgy hiszem, hogy van egy fontos pont a játékos életében amikor eléri a 19. életévét és nem állandó tagja a csapatnak. Ekkor muszáj őt elküldeni valahova tapasztalatot szerezni.
Ennek két előnye van. Előhozza a játékosban lévő potenciált, tapasztalatokat szerez a legfelső szinten és meggyőzi őt arról, hogy esélye van a sikerre.
Amikor a játékos visszatér, megvan a tapasztalata és a tudása ezáltal nem kell szenvedned egy kezdő hibáitól. Bátrabban is mered ezért játszatni. Sosem éreztem úgy, hogy befejezte volna a csapatunkban. Mindig úgy gondoltam, hogy itt tud majd kiteljesedni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

11 éve
Törölt felhasználó
Ez a nyilatkozat azt jelenti Wengerül, hogy nem igazolunk senkit januárban. Pedig egy M`Vila szerű védekezőre szükség lenne...
11 éve
Törölt felhasználó
Mindig is nagy fanja voltam a dinamikus játékának... De kételkedem a hűségében.
11 éve
Törölt felhasználó
Az a probléma, hogy az angolok mindig mondogatják, hogy kezdeni kéne valamit a neveléssel, de nem nagyon akarnak tenni érte, szinte csak várják a csodát. Még mi magyarok is többet tettünk az utóbbi években az utánpótlásért. (mellékesen megjegyzem, hogy ilyen ütemben haladva 10-15 éven belül jobb utánpótlásunk lesz, mint a briteknek). Nem is olyan rég voltak páran, akik ezt a spanyol rendszert meg akarták valósítani, de mindenki a kis csapatok érdekeit kezdte félteni - Wenger is. Az angoloknak meg kéne tanulniuk, hogy fejlesztenek vagy a válogatott még 70 évig nem nyer semmit.
11 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490! A spanyolok nagyon jól alkalmazzák azt a rendszert, amiben a nagy klubok B és C csapatait is a felnőtt bajnokságban versenyeztetik. Nem mindegy, hogy egy 17- 18 éves játékos hétről hétre Segunda Division-ban edződik, a felnőttek között, vagy az angoloknál ebben a korban a saját korosztálybeliekkel játszik havonta jobb esetben 3 meccset. Mekkora lehetőség lenne már a fiataljaink számára, ha 3.-4. ligás csapatok ellen edződhetnének, biztos, hogy sokkal több, jobb képességű labdarúgó kerülne ki az akadémiáról. A mostani rendszerben képtelenség nekik rendszeres játéklehetőséget biztosítani, megfelelő ellenfelekkel szemben, pedig fiatal korban a versenyeztetés lenne a legfontosabb, ezt viszont kölcsönszerződésekkel nem lehet garantálni.
11 éve
Igazad van fabregas0490! Szerintem Eisfeld biztosan felkerül majd, legkésőbb a következő szezontól, csak ahhoz idén kölcsönbe kéne mennie. Gnabry nagy tehetség, meg aki mostanság brillírozik, az Chuks Aneke.

Szólj hozzá