Arséne Wenger az Arsenal hivatalos weboldalának elmondta, hogy tetszik Theo Walcott játéka középcsatárként, így a közeljövőben újabb lehetőségeket fog kapni az angol játékos ezen a poszton.

Mint ismert, Walcott maradásának egyik kulcsfontosságú tényező, hogy a játékos szeretné kipróbálni magát befejező csatárként. Ennek megfelelően Wenger már több meccs óta ebben a pozícióban játszatja a 23 éves angolt, aminek már van eredménye: a hírek szerint ismét megindultak a tárgyalások Walcott menedzsere és a csapat képviselői között, jóllehet nem várható azonnali megállapodás a 2013 nyarán lejáró szerződés meghosszabbítását illetően.

"Tetszenek a kezdeti jelek Walcott középcsatári teljesítményét illetően. Ha valaki visszaolvas a korábbi nyilatkozataimban, kivehető lesz a szavaimból, hogy mindig is középcsatárként képzeltem el Theót." - mondta Wenger.

"Theo most 23 éves. Annak idején Theirry Henry is 23 volt, amikor középre helyzetem, mert sokat kellett tanulnia előtte. Ha egy középcsatár más poszton is játszott korábban, a játékos is technikája is nagyban fejlődött."

"A széleken nem kell annyi technika a védelem ellen, mint középen. Ahogy pedig egy játékos középső csatárként játszik, bármelyik oldalra ki tud váltani."

"Theo rengeteget tanult 19 és 23 éves kora között. Innentől kezdve hol középcsatárként, hol szélsőként fog játszani. Az biztos, hogy tetszik, amit eddig láttam tőle középen."

Wenger azonban elmondta: nem szeretné egy másik 14-eshez, Theirry Henry-hoz hasonlítani Walcottot.

"Mindössze két meccset játszott Theo középcsatárként. Ebben a szakmában nyitottnak kell lenni mindent illetően, egyszerűen esélyt kell adni az embereknek. Ha összejön Theo-nak középcsatárként, az remek lesz. Ha nem, akkor lesz egy remek szélsőnk, aki tucatnyi gólpasszt fog kiosztani."

"Még rengeteget fog tanulni ezen a poszton, és magabiztos vagyok, hogy jól fog teljesíteni középcsatárként. De még egy kissé korai lenne összehasonlítani őt Henry-val."

"Az biztos, hogy Thierry rengeteg tanácsot fog adni Theónak. Ez mindig fontos. Theo egy intelligens srác, aki nagyon gyorsan felfogja, amit tanácsolnak neki. Pontosan emiatt is vélem úgy, hogy jól fog teljesíteni középen." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

11 éve
Törölt felhasználó
Igen én is most akartam megjegyezni, hogy fő a csirkepaprikás :D
11 éve
Törölt felhasználó
Off: Vezet a Sunderland (:
11 éve
Törölt felhasználó
Feltétlenül meg kell nyernünk a mai meccset, mert a riválisok párosításait elnézve, egy esetleges győzelemmel sokat 'kúszhatnánk' a tabellán. A Sp*rs a City-verő Sunderland otthonában vendégeskedik éppen, a ManCity a hazai pályán mindig veszélyes Norwich-hoz látogat, míg a Chelsea az Everton vendége lesz, akik még veretlenek hazai pályán, tehát kinéz 1-1 pontvesztés a körülöttünk tanyázóknak - bízzunk benne, hogy nekünk sikerül nyerni!
11 éve
Törölt felhasználó
Mert Henryt hamar középre rakta, Theot pedig most kezdi. Amíg mind a kettő a szélen volt, 19% körül volt mind a kettőnek a mérkőzés,gól arány. Amikor Henry középre ment, az már tény, hogy 51% os hatékonysága volt az első három évében, tehát szélsőként mind a kettő minden negyedik meccsen talált be, Henry amikor középre ment minden második meccsen betalált.
11 éve
Törölt felhasználó
Srácok, akkor mondom másképpen: mennyi időt kellett várni, amíg "tejfeles szájú" Henry berobbant? Néhány hónapot/néhány évet? Nem! Csak néhány meccset, a többit már tudjátok.

Szólj hozzá