A BBC Sports újságírója, David Ornstein szerint Theo Walcott annak függvényében hajlandó öt évvel meghosszabítani a 2013 nyarán lejáró szerződését, ha visszakapja a kezdőbeli helyét Arséne Wengertől.

Walcott mindössze a ligakupa-meccseken kezdhetett a szezonban azt követően, hogy ő sem volt hajlandó aláírni az Arsenal hosszabítási ajánlatát, amely öt évre heti 75 ezer fontos fizetést biztosított volna neki. Bár a nyári átigazolási szezon végén az is felmerült, hogy Walcottot is eladja a csapat, semmint hogy a játékos ingyen távozott jövő nyáron, ám végül az angol maradt az Arsenalnál.

Bár alapvetően Walcott maradna az Arsenalnál, a játékos szeretné visszakapni az állandó kezdőbeli helyét a csapatban, sőt, többször játszana középső csatárt is.

Arséne Wenger, Walcott a Reading ellen rúgott mesterhármasa után úgy nyilatkozott, hogy kész a középső poszton szerepeltetni a játékost.

"Mindig is mondtam, hogy középső csatár lesz belőle, szóval ezen a téren egy hullámhosszon vagyunk." - mondta Wenger.

"Minden előtt mára egy remek befejezővé vált, ez a Reading ellen szerzett első gólja is jól bizonyítja. Másodszor pedig: jól tudja, hogyan kell helyezkedni a tizenhatoson belül a lecsorgó labdáknál. Ezeket a tulajdonságait nagyon kedvelem, s ezeket nem lehet csak úgy megtanítani valakinek. Megvan benne a kellő képesség, hogy középső csatárként játsszon, jól teljesített kedden a ligakupában."

Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy Walcott nagy szabadsággal játszhat az Arsenalban, s reméli, hamarosan hosszabbítani fog az angol.

"Az Arsenalban teljes szabadság van a helyezkedést illetően. Ha nálunk van a labda, senki sincsen visszafogva. De fontos tudni, hogy merre kell helyezkedni, s ebben Theo nagyon jó, s rengeteget tanult az elmúlt időszakban. Jó a sebessége, intelligensen helyezkedik."

"Mindig is mondtam, hogy meg akarom tartani őt. Ha eltekintünk a hosszabbítási tárgyalásoktól, kijár neki az érdem, mert küzd a csapatért, elkötelezett az Arsenal iránt. Nem is gondoltam még rá, hogy elveszíthetjük őt, mert úgy vélem, még mindig sikerülhet megállapodni vele."

"Természetesen sürgős, hogy közös nevezőre jussunk. Mindent el akarunk dönteni még a karácsony előtt - vagy így, vagy másképpen." - tette hozzá a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

11 éve
Törölt felhasználó
Mostanában jó, de alapvetően nem sok esze van a játékhoz. Jelenleg fontos a csapat egységének megtartásához.
11 éve
Gervinho 3 hetet hagy ki
11 éve
Törölt felhasználó
Gervinho mennyi időt hagy ki,nem gonoszságból,de én nem bánnám ha 1-2 hónapot pihenne és elolvasna pár könyvet.
11 éve
Szerintem pedig tuti nem fog kezdeni pont azért mert 120 percet játszott. (Így meg van a kifogása Wengernek).
Egyébként Chambo bevethető lesz?
11 éve
Törölt felhasználó
Nem csak azért kell Theo-t a kezdőbe tenni, mert ő szeretne visszakerülni, hanem mert egyszerűen bejátszotta magát oda. A csapat házi gólkirálya, jelenleg a legveszélyesebb támadónk. Én már az MU ellen is kezdetném, nagy fegyver lenne számunkra. Még jó, hogy kedden játszottunk 120 percet, s nem szerdán, így egy nap extra pihenő járt a "hősöknek".

Szólj hozzá