Kedden este folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírása, az Arsenal a második fordulóban a tavalyi görög bajnok Olympiakosz csapatát fogadta az Emirates stadionban.

Arséne Wenger a hárommeccses eltiltásának második mérkőzését töltötte a padon, így ismét Steve Bould kapta meg a lehetőséget arra, hogy az oldalvonal mellől dirigáljon a csapatnak.

A szakemberek erős kezdőt küldtek a pályára, így Mannone, Gibbs, Vermaelen, Koscielny, Jenkinson, Coquelin, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski, Gervinho várhatták a kezdő sípszót, míg Shea, Djourou, Andre Santos, Arshavin, Walcott, Ramsey, Giroud a padról kezdhették meg a találkozót. Az ellenfél kapuját egyébként Megyeri Balázs védte.

Az Arsenal az első félidőben nagyon gyéren játszott, rengeteg eladott labda és be nem fejezett támadások jellemezték a hazaiak játékát. Az Olympiakosz ellenben fegyelmezetten és összeszedetten védekezett, nem sok teret hagyva a Podolski-Gervinho-Oxlade-Chamberlain támadótriónak.

Mi több: a támadásokban is az Olympiakosz volt az aktívabb az első játékrészben: míg az Arsenalnak két kapura tartó lövése volt, addig a görögök 5-tel is büszkélkedhettek.

Mégis az Arsenal szerezte meg a vezetést, miután a 42. percben Gervinho gondolta úgy, hogy a tizenhatosról kívül is megpróbálja bevenni Megyeri kapuját. Az elefántcsontparti terve bevált: a vizes füvön a labda felgyorsult, s védhetetlenül a hálóban kötött ki. Gervinho ezzel már a szezonbeli ötödik gólját szerezte meg.

Az Olympiakosz azonban nem adta fel a harcot, s még az első félidő vége előtt egyenlített Mitroglou révén. A játékos a levegőben megverte az őt fogó Koscielny-Vermaelen kettőst, bár a gól előtti beívelést végző Olympiakosz-játékosra sem támadott ki senki sem az Ágyúsok közül.

A fordulást követően az Arsenal érezhetően megpróbálta felpörgetni a játékot, és ez sikerült is. Bár Gervinho visszatett labdáját Santi Cazorla még mellé lőtte, az 56. percben Podolski már Megyeri lábai között lőtte el a játékszert - ugyancsak az elefántcsontparti asszisztjából.

Az Arsenal ez után - Vermaelen előremeneteleit kivéve - nem kockázatott túlságosan a harmadik gólért, az Olympiakosz pedig nem tudott elég veszélyes akciót kialakítani Mannone kapujára.

A meccs végén mégis megszületett a harmadik arsenalos gól a cserék jóvoltából: Giroud csúsztatásából Aaron Ramsey mesteri átemeléssel szerezte meg az Ágyúsok harmadik találatát. Giroud egyébként az utolsó tíz percre beállván ígéretes teljesítményt nyújtott, többször is helyzetbe került, s inkább csak a pechen múlt, hogy nem szerezte meg a második arsenalos gólját.

A B-csoport másik meccsén a Montpellier emberhátrányból egyenlített a Schalke otthonában, így a kvartett állása a második fordulót követően: 1. Arsenal 6 pont +3 gólkülönbség; 2. Schalke 4 +1; 3. Montpellier 1 -1; 4. Olympiakosz 0 -3.

Az Arsenal számára szombaton a West Ham United elleni bajnokival folytatódik az idény, a legközelebbi BL-meccset október 24-én, a Schalke ellen rendezik az Emirates stadionban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (153)

12 éve
Törölt felhasználó
Először is gratula a győzelemhez ,másodszor én is kezdetném a következő meccsen az általatok említett játékosokat.Wenger azt mondta ,hogy Arsha megérdemel egy újabb lehetőséget ,tessék most kezdő is lehet .Feltétlen kell 1-2 helyen a változtatás.
12 éve
Lehet mondani akármit Gervinhóról, a mai meccsén nagyon jól játszott. Így kell nyomnia mindig. Egy picit most Podolskit is letenném a padra, Giroud fizikai jelenlétére szükség lesz a West Ham ellen.
12 éve
Törölt felhasználó
Amúgy a mai meccsen nagyon Gervinhora se lehet panasz, főként a második félidőbe, talán kicsit használta ma az agyát is. Következő meccsen viszont Podolski,Cazorla,Oxi hármast pihentetném mert utolsó pár meccsen elég szürkék, hiába lőtt most gólt Podolski... Egy ilyen támadó sor hétvégén, hogy
Gervinho - Giroud - Walcott/Ramsey jó lenne és karmesternek pedig Arshavin :D ja és védelemben pedig kosi-merte páros!
12 éve
Nagyon kell ide ebbe a csapatba Giroud, ezek a lefejelt labdái aranyat érnek!A mezőnymunkája pedig 10* jobb ,mint Gervinho-é!Könnyebben tartja meg a labdákat középen,mint Gervinho!A West Ham védői közé egyértelműen őt kell betenni!Sokan leírják , de akkoris jó játékos, egy gólkirály biztos tud valamit,amit sok csatár nem!Nem hiába vette meg Wenger, be fog indulni!1 gól kell neki a PL-ben!Ma is lőhetett volna egyet,ha nem ér bele a védő!
12 éve
Törölt felhasználó
A 2. félidő már lényegesen jobbra sikerült. A cserék kicsit későn jöttek véleményem szerint, de érezhetően felrázták a csapatot. Walcott többször is jól húzott el a szélen, és centerezett középre, Ramsey góllal, és 1-1 kiváló megmozdulással vétette észre magát, Giroud-nak pedig megint nem jött össze szinte semmi.
A hazai meccseket be kell húzni, és megvan a csoportgyőzelem.

Szólj hozzá