Mint minden csapat, természetesen az Arsenal is leadta a Premier Ligára és a Bajnokok Ligájára vonatkozó keretlistáit a keddi határidő előtt az angol futballszövetségnek, illetve az UEFA-nak.

A bajnokságra minden csapat maximum 25 játékost regisztrálhat, ebből legalább nyolcnak ún. hazai-nevelésű játékosoknak kell lenniük. A szabályzat értelmében nemzetiségtől függetlenül minden olyan játékos hazai-nevelésű, aki a 21. életévét megelőzően 3 folyamatos szezon, vagy legalább összesen 36 hónap során angol, vagy walesi kluboknál került regisztrálásra. 21 év alatti játékosokat (akik 1991. január 1-jén, vagy az után születtek) nem kell regisztrálni a keretbe.

Az Arsenal kerete az idei bajnokságra vonatkozóan: 1. Arshavin, 2. Arteta, 3. Cazorla, 4. Chamakh, 5. Andre Santos, 6. Diaby, 7. Djourou (HN), 8. Fabianski, 9. Gervinho, 10. Gibbs (HN), 11. Giroud, 12. Koscielny, 13. Mannone (HN), 14. Mertesacker, 15. Podolski, 16. Ramsey (HN), 17. Rosicky, 18. Sagna, 19. Squillaci, 20. Szczesny (HN), 21. Vermaelen, 22. Walcott (HN), 23. Eastmond (HN).

Az U21-esek névsora: Afobe, Akpom, Wellington, Aneke, Angha, Ansah, Bellerín, Bihmoutine, Boateng, Campbell, Charles-Cook, Coquelin, Dallison-Lisbon, Dawkins, Ebecilio, Eisfeld, Fagan, Frimpong, Galindom Gnabry, Hajrovic, Hayden, Henderson, Ilijev, Iwobi, Jebb, Jeffrey, Jenkinson, Kamara, Lipman, Martinez, Meade, Miquel, Miyaichi, Monteiro, Mugabo, Oldfield, Olsson, Ormonde-Ottewill, Oxlade-Chamberlain, Rees, Roberts, Shea, Siemann, Toral, Uade, Vickers, Watt, Wilshere, Wynter, Yennaris.

A Bajnokok Ligájára más szabályzat vonatkozik, az Arsenal közleménye szerint Eastmond, Martinez, Bellerín, Toral, Olsson és Eisfeld kivételével a keret ugyanaz a BL-t illetően is.

A ligakupára és az FA-Kupára nem kell külön keretet leadni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
az U21-eseket nem kell külön regisztrálni a PLre.
12 éve
Törölt felhasználó
akik fel vannak sorolva azok mind játszhatnak, az u21-est értem így.
12 éve
Lehet, hogy hülye vagyok, de én ezt nem értem. Pl. eisfeld vagy miquel nem is játszhat majd vagy mi a rák?(hasra ütésre mondtam két nevet az u21-esek közül. :gulp:

Szólj hozzá