Arséne Wenger sohasem rejtette véka alá, mennyire ellene van az idén bevezetésre került, 25 fős keretlimitnek.

Az angol szövetség, spanyol példára hivatkozva idén bevezetett egy limitet, mely szerint egyetlen egy, a Premier Ligában játszó csapat sem nevezhet 25 főnél több játékost a keretébe, ebből pedig 8-nak kell ún. 'hazai nevelésűnek' lennie. (A 21 évnél fiatalabb játékosokat* a limiten kívül nevezheti a klub.)

(Hazai nevelésűnek számít egy játékos akkor, ha a 21. születésnapja előtt három teljes szezont, vagy 36 hónapot tölt el egy angol, vagy walesi együttesnél, nemzetiségre való korlátozás nélkül.)


„Az angol liga egyértelműen veszélyben van ezzel a szabállyal.” - mondta Wenger, noha az Arsenalnál nem kell aggódni, hogy nem lesz elég hazai nevelés.

„Ez abszolút szörnyű, és csak megosztja az átigazolási piacot is. Talán emiatt is volt sokkal nehezebb igazolni a nyáron. Emiatt a szabályozás miatt nem vehetek egy 26. játékost, mert úgy kell őt beleillesztenem a csapatba, hogy el kell adnom miatta egy emberemet. Így hogy építsünk csapatot?” - tette hozzá.

„Ez vicc. Aztán itt van ez az egész a hazai nevelésű játékosokkal is. Így hogy vegyünk ázsiai, amerikai, vagy afrikai játékosokat? Ezzel a többi liga máris előnybe kerül velünk szemben. Például ha kiszemelnek egy japán játékost, őt bármikor leszerződtethetik.”

„Azt gondolják, hogy a Premier Liga a világ legjobbja lesz ilyen szabályokkal? Semmi esély rá.”

„Ha nem érdekelne ennyire ez a dolog, nem beszélnék róla. Anglia 1966 és 1966 között sem nyert semmit, pedig akkor javában angol játékosok voltak a ligában, nagyon kevés volt a külföldi. Most majd azt gondolják, minden megváltozik? Nagyon boldog lennék, ha Anglia megnyerné a következő világbajnokságot. Támogatom a 2018-as vb-rendezési pályázatukat is, de ez ügyben rosszul döntöttek.”

Wenger visszavágásra jó lehetőség volt a keretlista, amit az Arsenal a mai napon tett közzé. Ennek alapján a listán az alábbi játékosok szerepelnek – angol nélkül.

Hazai nevelésű játékosok: Nicklas Bendtner, Gael Clichy, Denilson, Johan Djourou, Cesc Fabregas, Vito Mannone, Alex Song.

Nem hazai nevelésű játékosok: Manuel Almunia, Andrey Arshavin, Marouane Chamakh, Abou Diaby, Emmanuel Eboue, Lukasz Fabianski, Laurent Koscielny, Samir Nasri, Tomas Rosicky, Bacary Sagna, Robin van Persie, Thomas Vermaelen, Sebastien Squillaci.

További, 21 évnél fiatalabb játékosok:
Benik Afobe, Chuks Aneke, Nacer Barazite, Kyle Bartley, Francis Coquelin, Craig Eastmond, Jay Emmanuel-Thomas, Emmanuel Frimpong, Kieran Gibbs, Conor Henderson, Gavin Hoyte, Henri Lansbury, Havard Nordtveit, Aaron Ramsey, Mark Randall, Wojciech Szczesny, Armand Traore, Carlos Vela, Theo Walcott, Sanchez Watt, Jack Wilshere.

A lista csak a Premier Ligára vonatkozik.

*: 1989. január 1-jén, vagy annál később született játékosokra vonatkozik

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

14 éve
Törölt felhasználó
"Például ha kiszemelnek egy japán játékost, őt bármikor leszerződtethetik.”
- Wenger is kiszemelt egyet, Ryo Miyaichi személyében, aki 17 éves, és elvileg nagyon tehetséges! hamarosan csatlakozik a csapathoz!
14 éve
Törölt felhasználó
erősnek érzem a keretet rengeteg fiatal van és ez jó..bár én furcsának tartom ezt a szabályt..
14 éve
Törölt felhasználó
tomco látod milyen régi hír?:D
14 éve
Törölt felhasználó
66 és 66 között??? Szerintem nyertek egy VB-t! :D Ha meg klubszinten és ez nem elírás és tényleg ilyet mond Wenger, az hülyeség.
14 éve
Törölt felhasználó
"1966 és 1966 között sem nyert semmit..." Ez gyanús...:D

Szólj hozzá