A legfrissebb sajtóértesülések szerit az Arsenal jelenlegi a távozókkal kapcsolatban elfoglaltabb az átigazolási piacon, mintsem az érkezőkkel valamivel több mint egy nappal az átigazolási piac zárása előtt.

Olasz és angol lapok is úgy tudják, hogy Nicklas Bendtner menedzsere Olaszországban tárgyal több csapattal egy esetleges átigazolásról - az Arsenaltól már 5 millió fontért vihető a dán csatár, akiért jelenleg a Fiorentina és a Juventus is érdeklődik.

A Sky Sports szerint Bendtner esetében a tavalyi olasz bajnok a komolyabb érdeklődő, miután a Zebráknak nem sikerült leigazolniuk Fernando Llorentét a Bilbaótól, s úgy tűnik, hogy Dimitar Berbatov sem hozzájuk, hanem a Fulhamhez igazol a Manchester Unitedtől.

Bendtner mellett még Marouane Chamakh is távozhat az Arsenaltól, igaz, a marokkói játékos elvileg csak kölcsönben tenné azt. A csatárért főleg a Besiktas érdeklődik, a török csapat vállalta, hogy az 50 ezer fontos heti fizetését teljes egészében állja.

Chamakhért a Bajnokok Ligája-főtáblájára jutó Malaga is verseng, igaz a spanyol csapatnak más jelöltjei is vannak a csatárposztra Saviola és Santa Cruz személyeikben, s a nehéz anyagi helyzetben lévő klub nem tudná a játékos egész bérét fizetni.

Míg Bendtner, vagy Park Chu-Young zöld utat kapott a távozásra a megfelelő ajánlat ellenében, Wenger egyelőre még gondolkozik, hogy elfogadja-e az ajánlatokat Chamakh esetében, ugyanis könnyedén csatárhiány alakulhat ki az Arsenalnál, ha mind a hárman távoznak.

Az esetleges távozásokkal azonban az Arsenalnál üresedés léphet fel a keretben, amely még aktívabbá teheti a csapatot az új igazolások terén.

Bár a sajtóhírek nem szólnak konkrét nevekről, a háttérben folynak az egyeztetések. Tegnap például Arséne Wenger kiemelten egy játékosról - Clint Dempseyről kért beszámolókat a csapat vezető játékosmegfigyelőjétől, Steve Rowleytól.

(forrás: SkySports, Metro, WeAreTheNorthBank)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Ticonderoga! Itt nem is a pénzről van szó, amit a dánért kapunk, mert abban nincs hiány. Sokkal inkább a helyről, amit a keretben elfoglal a max. létszám miatt.
12 éve
Törölt felhasználó
A rossz hír az az h Bendtner elvileg kölcsönbe megy, igaz opciós joggal, ami 6 millió lesz. Tehát lehet h sok pénzt nem látunk belőle most nyáron:/
12 éve
Törölt felhasználó
Ha Chamakh, Bendtner és Park is megy, akkor támadó biztos, hogy jönni fog Dempsey, Remy se lenne rossz
12 éve
Ezek remek hírek, de azért ne felejtsük el a szűrőposztot sem. ;) :coolgrin:

Szólj hozzá