Néhány nap és augusztus 31-én, magyar idő szerint éjfélkor lezárul a 2012-es nyári átigazolási időszak. A csapatoknak már csak alig pár órájuk maradt arra, hogy megerősítsék a kereteiket, amire legközelebb már csak jövő januárban lesz lehetőségük.

Az Arsenal jelenlegi helyzetét tekintve Arséne Wenger is aktív lesz a nyári átigazolási szezon utolsó napjaiban. A francia menedzser még két játékost: egy sokoldalú védőt és egy védekező-mentalitású középpályást fog igyekezni vásárolni, minden más érkező a távozó játékosok függvényében várhatóak.

Az Ágyúsok elsődleges kiszemeltjei a védő posztra Mapou Yanga-Mbiwa, a Montpellier játékosa, illetve Angel Rangel, a Swansea jobb szélsője. A középpályára rengeteget játékost figyelt meg az Arsenal stábja, a legfrissebb hírek szerint a Newcastle-ből szándékozik vásárolni Wenger Yohan Cabaye vagy Chieck Tiote személyében.

Ami a távozókat illeti: Nicklas Bendtnert több klub is vinné, a dán játékosért rengeteg ajánlatot kapott az Arsenal mind végleges megvásárlásra, mind kölcsönszerződésre vonatkozóan. A csatárt az AC Milan és a Galatasaray is szívesen a soraiban tudná.

Marouane Chamakh a Malaga csapatához érkezhet kölcsönbe, amennyiben a spanyol csapat sikerrel veszi az akadályokat, s a Panathinaikoszt legyőzvén ott lesznek a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Park Chu-Youngért és Sebastien Squillaciért kölcsönszerződésre vonatkozó ajánlatai vannak az Arsenalnak, a klub jelenleg is ezeket az opciókat vizsgálja.

Továbbra sem eldöntött Andrey Arshavin sorsa sem. Az Arsenal már 6 millió fontért eladná az orosz játékost, de érdeklődő csapat híján elképzelhető, hogy Arshavin Londonban marad, s kitölti a 2013-ig szóló szerződését.

Jelenleg a távozáshoz legközelebb a Henri Lansbury áll: az angol U21-es válogatott játékosért 1 millió fontot ajánlott a Nottingham Forest együttese, amit az Arsenal el is fogadott - a játékos pedig átment a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Bár valószínűleg nem kell a tavalyihoz hasonló hektikus átigazolási zárásra számítani: az Arsenalnál jelenleg 15 különböző átigazolási ügyleten dolgoznak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (67)

12 éve
ez a hírzárlat pontosan mit jelent?Csak hivatalos dolgokat fogjuk tudni ,ha pl leigazolnánk egy játékost?
12 éve
Törölt felhasználó
Nem szándékozom bő lére ereszteni, így egyből a lényegre térnék.
Két pontban kifejtve:
1. Cabaye boldog a Newcastle csapatában, klubja pedig nem szorul rá a pénzre, így érkezésének esélye eleve viszonylag alacsony.
2. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy két kísértetiesen hasonló játékstílussal megáldott játékos (jelen esetben Arteta+Cabaye) hatékony kettőst alkotna a már amúgy is fizikális adottságokban jelentősen elmaradó középpályán.
12 éve
Batti, ha látja ezt, majd ő részletesen kifejti, de végül is arra az álláspontra jutottunk, hogy nem feltétlenül jobb Cabaye mint Arteta.
12 éve
Törölt felhasználó
Cabaye egy jó játékos, ezt az EB-n is megmutatta,kár lenne elszalasztani.
12 éve
Diaby egy egész évet kihagyott, majd Wilshere-t is el akarjuk adni, ha majd nem megy neki a játék az első két meccsén?

Szólj hozzá