Nem kétséges, ismét csak a három pont lehet az elvárása Arséne Wengernek a csapatát illetően, amelyik ma este 9-től a Wigan Athetlics-szel mérkőzik meg a Premier Liga 34. fordulójában.

A tét mindkét csapatnak nagy: az Arsenal egy esetleges győzelemmel magabiztos előnnyel várná a szombati Chelsea elleni rangadót; a Wigan pedig ismét a kiesés ellen küzd, csakúgy, mint az előző szezonban tette azt.

Az Arsenal az elmúlt hetekben két kiesés elől menekülő csapattal találkozott. A Queen Park Rangers hazai pályán megfogta Wenger legénységét, míg múlt hét szerdán a Wolverhampton ellen magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak az Ágyúsok.

A mostani formát eltekintve a Wigan valahol a QPR és a Wolves között van. Roberto Martinez alakulata ismét az utolsó pillanatban kapcsolt, s elkezdtek jó formában, attraktívan, támadójelleggel játszani - ennek pedig eredményei is vannak. Ugyan két fordulóval korábban a Chelseatől kikaptak - igaz ehhez kellettek a játékvezető téves ítéletei is -, a legutóbbi játéknapon azonban óriási meglepetésre 1-0-ra legyőzték a listavezető Manchester United csapatát.

Az elvesztett QPR elleni meccs óta az Arsenal játékosai is tudják, hogy nem lesz szabad alábecsülni a Wigan csapatát, erre figyelmeztetett Arséne Wenger is a mérkőzés előtti beharangozójában.

"A Wigan menedzsere, Roberto Martinez minden dícséretet megérdemel. Az első hat hónapuk nagyon gyatra volt, de szépen lassan kezdtek talpra állni. Az ember már-már azt hitte, hogy végük van, de sikerült egy olyan stílust kialakítaniuk, amiben nagyszerűen tudnak játszani." - mondta Wenger kollégájáról, akit tavaly nyáron az Aston Villa is hívott, ám Martinez maradt a Wigannél.

"Moses és di Santos nagy fenyegetést jelenthetnek a védőinkre, míg úgy tűnik, hátul is helyre kerültek a dolgok: McCarthy és McArthur remekül szűrnek, míg a két szélső védőik, Boyce és Figueroa elől is veszélyesek, főleg az utóbbi. Az eredményeik is önmagukért beszélnek. A Chelsea ellen szerencsétlen módon maradtak alul, a Manchester Unitedet viszont legyőzték, ami egy figyelmeztetés volt a számunkra. Ebből fakadóan nagyon készülni fogunk ellenük."

Wojciech Szczesny pedig kollégáját, a Wigan kapuját mindig bravúrokkal védő Ali Al-Habsira hívta fel a figyelmet.

"Óriási rajongója vagyok Alinak, nagyon sokszor szokott bravúrokat bemutatni annak ellenére, hogy reflexkapusról van szó - nagyszerűen szokta olvasni a játékot." - mondta Szczesny.

"Tudjuk, hogy nem egyszerű a kiesőjelölt csapatok ellen játszani, de magabiztos vagyok, hogy sikerülhet elhozni a három pontot, ha a saját stílusunkban játszunk. Két dolgot szeretnék elérni hétfő este: kapott gól nélkül lehozni a meccset, abban pedig nagyon bízok, hogy tudunk majd legalább egy gólt szerezni ellenük. Nem lesz könnyű menet, a Wigan stílusos csapat, s bár remélem mi győzünk, bízom abban, hogy fent maradnak a Premier Ligában." - tette hozzá.

Amíg a Wigannél Hugo Rodallega játéka kétséges, az Arsenalnál több sérült is van. Wilshere és Mertesacker továbbra sem bevethetőek, jóllehet javulás állt be az állapotukban a legutóbbi vizsgálatok alapján. Diaby, Gervinho és Gibbs azonban már ott lehettek a csapat vasárnapi edzésén, de közülök várhatóan csak az elefántcsontparti kerülhet vissza a keretbe, leginkább a kispadra.

Koscielny továbbra sem lesz bevethető, a 10. sárga lapja utáni kétmeccses eltiltásának az utolsó mérkőzése következik.

A várható kezdőcsapat (4-2-3-1): Szczesny, Sagna, Djoruou, Vermaelen, Santos, Song, Arteta, Benayoun, Rosicky, Walcott, van Persie.

A mérkőzést élőben a Digisport közvetíti, kezdőrúgás: 21:00-től.

Meccscenter rövidesen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
FanofArsenal köszi! :D Benayoun nem játszhat majd a Chelsea ellen szombaton, szóval ott Chamberlain tutira kezdeni fog. Hacsak nem vállal be egy Ramsey-Rosicky felállást Wenger.
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon valamit tudsz :D

12 éve
nemhiszem el Oxi kezdhetne!!! :/
12 éve
Tökéletesen eltaláltam a kezdőcsapatot, ami innentől kezdve hivatalos.
12 éve
Törölt felhasználó
Még egy kerek óra és kezdődik a mérkőzés! Remélem megszórjuk a Wigant.A legfontosabb az hogy nyerjünk .És így szinte biztos lenne a 3.hely!Ami nagy szó!Go Gunners!!!

Szólj hozzá