Bár már több bajnokságban is elkezdődött a szokásos téli szünet, a Premier Ligában nincs megállás - az Arsenal ezúttal a Wigan Athletics vendége volt a DW stadionban az angol liga 18. fordulójában.

Az Arsenalnál a hétfői 5-2-es győzelmüket követően magabiztosan várhatták a játékosok a folytatást, a kezdő semmilyen változást nem hozott a Reading elleni mérkőzést követően, így Szczesny, Sagna, Vermaelen, Mertesacker, Gibbs, Arteta, Wilshere, Podolski, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, és Walcott kezdhetett a Wigan otthonában, a padra pedig Mannone, Jenkinson, Arshavin, Gervinho, Ramsey, Coquelin, Koscielny ülhettek le.

A teljesen felázott pálya miatt az Arsenal nem tudta olyan gyorsan járatni a labdát, mint ahogyan azt megszokták, ráadásul a Roberto Martinez jó szellemben és jó taktikával küldte fel a csapatát, így több párharcot is megnyert a Wigan.

Az Arsenal így alig jutott el a Wigan kapujáig, Podolski emiatt például távoli lövésekkel próbálkozott, ám ezek sem vezettek sikerre. A Reading ellen ismét középső csatárként kezdő Walcott azonban nem kapott használható labdát a középpályáról.

A második félidőben az Arsenal eggyel magasabb fokozatba kapcsolt, s több játékos, mint például Alex Oxlade-Chamberlain is jobb játékkal rukkolt elő a jobb szélen.

Az Arsenal végül azonban büntetőből lett eredményes: az 59. percben Kieran Gibbs rossz becsúszását Walcott még be tudta gyűjteni a labdát, s vele volt szabálytalan Beausejour. Az értékesített büntetőt pedig Mikel Arteta a 60. percben értékesítette is.

A Wigannek ezután nem volt veszítenivalója, így a hátralévő fél órában csak a hazaiakról szólt a találkozó: Di Santóék folyamatosan alakították ki a lehetőségeiket, ám hol Mertesacker, hol Szczesny tette kiválóan a dolgát. Wenger pedig érezte, hogy mindent meg kell tennie a három pontért, így két védekező felfogású játékost is becserélt, miután Coquelin és Koscielny is bejött a meccs utolsó perceiben.

Az Arsenal így egy gyenge színvonalú meccsen 1-0-ra nyerni tudott, s egyelőre - eggyel több meccset játszva - a harmadik helyről várhatják a folytatást.

Miután Londonban metrósztrájk lesz, 26-án nem lesz megtartva a West Ham elleni bajnoki. A következő mérkőzést 29-én, a Newcastle ellen játsszák az Emirates stadionban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (168)

11 éve
Hát ebben rejlett Cesc nagy előnye, fején találtad a szöget.
11 éve
Törölt felhasználó
pedig Arteta nagyon jó abban ha kontráznak ellenünk, 1v1ben elég gyakran szerez labdát... de Cazorla labdavesztésnél általában csak nézi a többieket, eés csak akkor ér vissza ha már be vagyunk szorulva a 16os elött. Nagyon jó játékos, de szerintem nem biztos hogy rá lenne szükségünk. Rosicky vagy Cesc is tudnak/tak védekezni, és nem ment a támadás kárára ...
11 éve
Áh nem, szerintem erre a feladatra külön ilyen karakterisztikájú ember kellene. Nyilvánvalóan nem ez volt az A-terv, hogy Artetát beáldozzuk védekező középpályára. Lehetett látni ma is, hogy egyszerűen szörnyű a letámadásunk a középpályán, a Wigan 1-2-ben át is jutott rajtunk. Kell egy robosztus kp oda. No meg Santinak meg kellene tanulnia védekezni is.
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon, nem hinném hogy 1 ember megoldaná ezt.
Csapatként kéne valahogy megoldani, de ez AW és Bould dolga lenne... úgy igazából még nem is a védekezéssel van a gond szerintem... nem tudunk elég nagy nyomást gyakarolni az ellenfélre, vagy ha igen csak rövid ideig. Ez is wenger számlájára írható, mert ha ezt én észreveszem, akkor ne csodálkozzunk hogy még a Brandfordtól is kikapunk. A gólokat meg általában azér kapjuk, mert elöl töketlenkedünk, nagyobb a nyomás a védőkön és így nagyobb a hibalehetőség.
11 éve
Törölt felhasználó
Ramsey-val a csapatban kettős emberhátrány: mi 10-en, az ellen 12-en... Jelenleg elég gyatrán megy neki.

Szólj hozzá