Theo Walcott szerint az Arsenal remekül reagált a vereségekre az idei szezonban.

Arsene Wenger legénysége nagyon nehéz időszakot élt át az idény kezdetén, hiszen az ágyúsok sokáig a 17. helyen álltak a Premier League-ben. Szerencsére azonban az észak-londoni együttesnek sikerült felállnia a padlóról, hiszen jelen pillanatban a harmadik pozíciót foglalják el a bajnokságban.

Az Arsenal a múlt hétvégén a QPR együttesétől szenvedett vereséget a Loftus Road-on. Ez azért is meglepő, mert az ágyúsok az előtte való 7 mérkőzésüket megnyerték. Walcott reméli, hogy a csapatnak ismét sikerül felállni majd a padlóról.

Úgy gondolom, hogy jól tudjuk kezelni a vállunkra nehezedő nyomást.

- árulta el Walcott az arsenal.com-nak

Mindig a menedzseren van a legnagyobb nyomás, de nekünk játékosoknak is meg kell küzdenünk vele.
Nehéz perióduson vagyunk túl. Rengeteg sérültünk volt, a dolgok nem mentek túl jól, ráadásul még a Tottenham is 10 ponttal előzött meg minket. Azonban sikerült megbírkóznunk ezzel a helyzettel. Továbbra is a saját játékunkat játszottuk és végül minden megváltozott.
Amikor a játékosok kihozzák magukból a bennük rejlő potenciált, a dolgok sokkal könyebbé válnak. Meg kell tanulnunk ezt többször is alkalmazni.


Walcott szerint a csapat jó teljesítményének köszönhetően jövőre akár már trófeákért is küzdhetnek.

Mindenünk megvan ami kell. Lehet esélyünk, ha a játékosok jól fejlődnek, továbbra is a legjobbjukat nyújtják és egészségesek maradnak.
Frusztrált vagyok, mert nem sikerült a nagy áttörés ebben a szezonban. Minden csapatnak voltak rossz periódusai. Nálunk is voltak jó, illetve rossz időszakok. Sosem játszottunk annyira rosszul, csak egyszerűen nem jöttek az eredmények. Pedig a fociban minden az eredményekről szól.
Megtanultuk, hogyan húzzuk be a nehéz találkozókat is. Az Everton ellen például az első 20 percben kitünően játszottunk, utánna viszont minden az Evertonról szólt. Az előnyünket azonban sikerült megtartanunk. Ezt gyakrabban kellene csinálni.
Nagyszerű karakterek, irányítók és kapitányok vannak ebben a csapatban, ami sokat segít rajtunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220! Valami idősebb és tapasztaltabb középpályás kéne, van elég fiatal tehetségünk.
12 éve
OFF: elméletileg Sigurdsson-ért érdeklődünk, a Swansea-ban nagyonjól szerepel!Télen érkezett hozzájuk, és 11 meccs alatt 6 gólnál és 3 gólpassznál jár!
12 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne meglepni a Cityt és jöhetne még egy 7 mérkőzéses nyerő széria.

Walcott egyre jobban játszik, ebben a 7 mérkőzéses szériában eléggé kivette a részét, és voltak nagyon jó megmozdulásai is.

Szólj hozzá