Benik Afobe, az Arsenal fiatal csatártehetsége elmondta, hogy több klub is érdeklődik iránta, igaz, csak kölcsönbe igazolna más csapathoz az Arsenaltól.

A 18 éves játékos egy súlyos csípősérülés után készül visszatérni a pályára a következő hónapban, így a jelenlegi állapota valószínűleg nem fogja lehetővé tenni, hogy a januári átigazolási időszakban akár kölcsönbe is eligazoljon. Ez azonban nem is feltétlenül baj Afobe számára, aki így az Arsenal felnőtt csapatával edzhet majd, s Thierry Henrytól is elnézhet néhány trükköt.

"Egy fiatal játékos számára nincs is annál rosszabb, ha egy másik játékos érkezik a klubhoz, aki nem mellesleg az ő posztján játszik. Ugyanakkor más a helyzet, ha egy Thierry Henry tér vissza a csapathoz, hiszen nincs jobb játékos, akitől elnézhetné az illető a csatárszakma fortélyait." - mondta Afobe a SkySportsnak.

"Theirry visszatérése óriási löketet adott a szurkolóknak és mindenkinek a klubnál, s bár csak egy pár hetet fog itt tölteni, remélhetőleg sikerül majd minél több mindent ellesnem tőle, s igyekezni fogok még jobb játékossá és emberré is válni."

Afobe végül a jövőjére is kitért.

"Őszintén szólva, egyelőre fogalmam sincs, hogy mit tervez velem kapcsolatban a menedzser. Én azonban azt tudom, hogy szeretnék minél hamarabb fitt lenni."

"Személyesen az a célom, hogy betörjek az Arsenal kezdőcsapatába, ezt tűztem ki célul több mint tíz éve. Ugyanakkor, ha a menedzser úgy gondolja, hogy egy rövid távú kölcsönszerződés a javamra szolgálna, az is megfelelő opció lenne a számomra."

"Én magam inkább az Arsenalnál szeretnék maradni, hogy minél több mindent tanulhassak a többi itteni játékostól napi szinten, de ehhez előbb fittnek kell lennem. Ugyanakkor rengeteg klub - tíz másodosztálybeli, egy PL-csapat és a Glasgow Rangers - is kért információkat rólam, hogy mikor leszek újra egészséges." - mondta Afobe, aki a tavalyi szezon második felét a Huddersfield csapatánál töltötte, ahol rendkívül jó benyomást tett a szakemberekre.

"Számomra ez a szezon nem kicsit frusztráló, de remélhetőleg sikerül majd gyorsan behoznom az elvesztett időt, ahogy fitt leszek ismét."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Az Evertonnak csatára sincs... vagy mehetne a Boltonhoz is.
12 éve
milyen Bentről beszélsz?nincs is olyan játékosuk.
12 éve
Törölt felhasználó
Csereként? Nem férne be olyan emberek elé mint Ebanks-Blake, Fletcher, Doyle,Bent ... hogy csak a csatárokat említsem a Wolvesből .
12 éve
ericsson: csereként, miért szted hova lenne esélye bekerülni a PL-ben ha nem a Wolvesba?max még Wigan, a többibe esélye se lenne bekerülni!
12 éve
Törölt felhasználó
szerintem is egy PL csapat lenne a legjobb neki, vagy esetleg a Rangers, ha megkapja a kellő lehetőséget, akkor élni tud vele, a Huddersfieldben is jól tolta tavalyi kölcsöne alatt

Szólj hozzá