Benik Afobe, az Arsenal fiatal angol csatártehetsége elmondta, szerinte az új igazolások megfelelően fognak beilleszkedni acsapatnál, s velük Arséne Wenger együttesének minden oka meglehet a bizakodásra.

Mint ismert, a francia menedzser az átigazolási szezon utolsó napjaiban nem kevesebb, mint öt új érkezővel (Park, Mertesacker, Santos, Arteta és Benayoun) toldotta meg a csapat hiányos keretét, a nyár folyamán pedig olyan játékosok is az Arsenalhoz jöttek, mint Gervinho, Jenkinson, Oxlade-Chamberlain, Campbell, illetve Ryo Miyaichi is megkapta a szükséges munkavállalási engedélyét.

"Úgy vélem, a menedzser nagyon jó munkát végzett az igazolások terén - talán jobbat is, mint ahogyan azt várták tőle. Nagyszerű, hogy Wenger több tapasztalt játékost is igazolt. Tudjuk, mire lesznek képesek, személyesen például Arteta és Benayoun játékát már öt éve figyelem. Nagyszerűnek tartom, hogy PL-tapasztalattal rendelkező emberek is jöttek, mert ők már bizonyítottak ebben a ligában." - mondta Afobe az Arsenal hivatalos oldalának.

"Tudjuk, hogy a játékosok jól be fognak illeszkedni, ugyanis tökéletesen passzolnak az Arsenal stílusához. Mindannyian óriási erősítések a már meglévő keretnek."

Afobe kicsit kitért az új játékosokról való benyomásaira is.

"Oxlade-Chamberlaint már kilenc éves korom ótaismerem, sokszor játszottunk egymás ellen, de amúgy jó barátságban vagyunk. Jenkinson ellen is volt szerencsém játszani, míg úgy vélem, Ryo Miyaichi is remekül beilleszkedett. Mindannyian remek srácok, a legjobb teljesítményüket fogják nyújtani az Arsenalnál."

"Gervinho példuál mindig ott van a közelemben, ha kellene valami tanács tőle. Főleg a németországi edzőtábor alatt beszélgettünk sokat, és számos tippet adott, hogy mit hogyan érdemes tennem az ellenfél tizenhatosánál."

A fiatal játékos nem győzte megköszönni az Arsenal szurkolóinak a mérhetetlen támogatását, ami a Manchester United elleni csúnyán elsült bajnokin tapasztalhattak az ágyúsok.

"Valóban remek érzés lett volna ellenük begűyjteni az első három pontunkat az idei bajnokságban, de nem sikerült. A szurkolóinkon nem múlt semmit, egyszerűen fantasztikusak voltak. Még akkor is ők voltak a hangosabbak, amikor nem állt jól a szénánk, de tudom, hogy akármi történik, ők mindig támogatni fognak bennünket."

"Most, hogy Wenger öt tapasztalt játékost is igazolt az utolsó hétben, a szurkolók is elégedettek lehetnek. Arról biztosíthatom őket, hogy az új érkezők már alig várják, hogy pályára lépjenek, s hogy megmutathassák a csapat rajongóinak, hogy mit is tudnak."

A csatár végül arról is beszélt, hogy mik a tervei a közeljövőre nézve.

"A nyári szünetről visszajőve azt hittem, hogy megint kölcsönbe kell mennem, de mind Wenger, mind a tartalékcsapat edzője, Neil Banfield úgy vélte, hogy inkább maradnom kellene, s az Arsenalnál kellene fejlesztenem a tudásomat. Tudom,hogy az Arsenalnál bíznak a fiatalokban, s ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor nekünk is eljöhet a nagy esély."

"Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy ez csak a kezdet, s a kezdő esély nem elég, a helyünket meg is kell tartanunk - s folyamatosan keményen kell dolgoznunk. Jack Wilshere és Emmanuel Frimpong példáját kell ilyen szempontból követnem."

"Az Emirates Kupán már eljött az esély, s egyszerűen fantasztikus volt olyan játékosokkal játszani a felnőtt csapatban, mint Robin van Persie. Reméljük, a folytatás is ilyen jó lesz." - zárta mondandóját Afobe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

13 éve
Törölt felhasználó
Afobe Mi hiszünk neked!! :D ;)

Szólj hozzá