A 2011-es esztendő az Arsenalnak is bővelkedett az eseményekben, mind pozitív, mind negatív szemszögből. Az év folyamán a csapatnak rengeteg hullámvölggyel kellett szembenéznie, voltak parádés meccsek, teljesítmények, rangadók és gólok, de voltak szörnyű és szégyenteljes bukások és kiállítások is.

Arséne Wenger úgy gondolja, hogy 2011 az összetartás éve volt az Arsenal számára. A francia kiemelte, hogy csapata az összes hátráltató tényező ellenére is egységes tudott maradni, ez pedig jó alapot jelenthet a felzárkózáshoz.

"Nehéz évünk volt, sok hullámvölggyel. Összességében azonban sikerült megmaradnunk a szintünkön, hiszen továbbra májusban kivívtuk a BL-ben való indulást, és ott vagyunk a legjobb 16 között is. A gyenge bajnoki rajtunkat követően ismét kapaszkodunk felfelé, ami remek teljesítmény azok után, hogy a nyáron több kulcsjátékosunk is távozott, valamint hogy folyamatosan sérülésekkel küzdünk." - mondta Wenger.

"Van valami különleges ebben a csapatban, méghozzá az összetartásunk. Lehet, hogy az útunk során több akadályba is ütköztünk, de továbbra is a sport egyik legmeghatározóbb klubja maradt az Arsenal. Emiatt is érzem, most, 2011-ben, hogy remek jövő előtt állunk."

"Az akadályainkat legyőztünk, sokkal stabilabbak vagyunk. Úgy érzem, hogy 2012 is mozgalmas esztendő lesz. Nagyon hiszek a csapatban. Igaz, hogy egyelőre nem mindenkit győztünk még meg, de jó úton haladunk, lassacskán pedig minden tekintetben olyan stílusban fogunk játszani, ahogyan már megszokhatták tőlünk a szurkolók. Magabiztos vagyok, hogy 2012 az Arsenal éve lesz." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Az biztos, hogy ez a csapat különlegesebb, mint a többi. És ezt nem csak Arsenal szurkolóként mondom, de tényleg, nem sok ilyen emberközeli, szerethető csapat van.

Köszönet Wenger munkájáért, nem hiszem, hogy valaki utána csinálta volna ezt, amit ő véghez vitt ebben a szezonban, tényleg a pokolból (17.hely!) hozta vissza a csapatot, és gondoltátok volna, hogy az új évben a 4. helyen leszünk?! Ez óriási! Folytatni kell a megkezdett munkát, és innentől a minimális elvárás a csapat négyben tartása, a maximális pedig... bármi lehet ;)

A tegnapi meccs kissé idegtépő volt, de annál fontosabb. Kinyögtük a győzelmet, és ez mindennél többet ér, ráadásul gólt sem kaptunk! Szóval ennek tudatában nyugodtan búcsúztattam az évet (: Azt már csak később tudtam meg, hogy a riválisok egytől egyig buktak... Kicsit megütköztem ezen, de majd' annyira örültem, mint az Arsenal győzelmének :D Ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy ebben a szezonban még semmi nem lefutott, féltávnál járunk, és itt bármi megtörténhet!

Várom a holnapi meccset, és boldog új évet mindenkinek! ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Úgy gondolom, hogy nem lesz holnap nevezve Henry. Miért? Nyilatkozta a mester, hogy két nappal később akarja a két Afrika kupást elengedni. Nekem ebből az jön le, hogy holnap Chamakh fog kezdeni. A másik indok, hogy még az erőnléte nem tökéletes, bár ennek ellenére én sem lennék ellenére ha nevezve lenne.
12 éve
Törölt felhasználó
A kérdés inkább az hogy Henry nevezve lesz-e? :-) amugy elég sűrű a program az biztos
12 éve
Törölt felhasználó
Holnap megint meccs! Elképesztő hogy milyen iramban játszanak!Robint most már pihentetném. tudom ez nem egyszerű.Gervinho-Chamakh még nevezve lesz?Egyébként félek h pontokat fogunk hullajtani!
12 éve
Törölt felhasználó
Ezek a srácok tényleg tudnak küzdeni és azért nagyszó hogy a poklot poklát megjárva felkapaszkodtunk a 4.helyre .Kérdem én melyik más csapat lenne erre képes?

Szólj hozzá