Az Arsenalnak nem sikerült a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City botlásait kihasználva csökkenteni a hátrányát a bajnokság 18. fordulójában, miután Arséne Wenger együttese is csak döntetlent tudott játszani a szezon egyik sereghajtó csapatával, a Wolverhamptonnal.

Pedig jól indult az Ágyúsok szekere, Benayoun kiugratásával Gervinho lódult meg, és szerezte meg a vezetést az Arsenalnak már a 8. percben, ezt követően azonban a csapat nem igazán akarta növelni az előnyt, inkább csak tartani akarta a labdát. Ez összességében sikerült is, hiszen a mérkőzés összképét tekintve az Arsenal 73%-os labdabirtoklási mutatót produkált.

Azonban ez sem volt elég a győzelemhez. A Wolves ugyanis egy szögletből, Steven Fletcher fejéséből egyenlíteni tudott, a 38. percben.

Az Arsenal eztán rákapcsolt, s Wenger cserén is érezni lehetett, hogy csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény, a francia ugyanis csak támadó szellemű játékosokat cserélt: Ramsey-t, Arshavin-t és Chamakhot. Sőt, egy szabálytalanságot követően Stuart Attwell játékvezető még ki is állította a Farkasok emberét, Nenad Milijas-t, így az Arsenal az utolsó negyedórában már emberelőnyben játszhatott.

Az Arsenalnak a második játékrészben voltak lehetőségei a győzelemre, ám a Wolves kapusa, Wayne Hennessey Gervinho gólján kívül hibátlan napot fogott ki, és minden lehetőség fennakadt a walesi hálóőrön.

Az Ágyúsok így csak egy pontot hoztak a hétközi fordulóban, a folytatás december 31-én, a QPR ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (460)

12 éve
ericsson! Így-vagy-úgy de Rosicky és Benayoun is lehetőséget kapott. Sajnos ezt Wenger baszta el, valóban, nem az utolsó pillanatban kellett volna összetákolnia a csapatot, mert most örülhetünk, hogy ez a jelenlegi kezdő úgy-ahogy összeszokott. Talán ezért is fél rotálni a francia. Hátul még ha akarna se tudna rotálni, mert nincs ember, elöl szintúgy.
12 éve
Törölt felhasználó
Wenger hogy is mondta pár hónapja? A karácsonyi időszakban sokat fogok rotálni? Ezzel szemben az év eleje óta megint ugyan az a kezdő játszik.
12 éve
Törölt felhasználó
Csak az a gond hogy az Arsenal nem nagyon tanul a hibájából, ezt már sokszor észrevehettük. Szezon végén mikor jön a tavasz, mintha a csapat kifáradna s feladna mindent, olyankor olyan gyengén produkálunk hogy az valami hihetetlen. Szóval ha meg is lenne nem sokára a 4dik hely, akkor is tavasszal elfáradnánk és kipukkanánk. Remélem most máshogy lesz...
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Oké, így már érthető, de én sem azt mondtam, hogy most már dőljünk hátra, mert a rossz kezdés után feljöttünk - épp ellenkezőleg. Rossz kezdés után feljöttünk, tehát nem igazán lehet szidni a csapatot, és nem mondanám, hogy szarban vagyunk - DE! Ettől feljebb kell kapaszkodnunk, mert ha eddig eljutottunk, akkor sokkal több van ebben a csapatban. Ergo: egyetértek :D
12 éve
Törölt felhasználó
Rosszul kezdtük a szezont, oké ezt mindenki elismeri. Szeptemberben még az volt a cél, hogy feljöjjünk a 4. helyre. Ez megtörtént, hiszen 1 pontra vagyunk tőlük ami semmi. Most már nem élhetünk abban, hogy rosszul kezdtük a szezont, ez is jó eredmény lenne a végére, mert innentől egy új szezon kezdődik egy új céllal.

Mégpedig, hogy szépen lassan kezdjünk felkapaszkodni a dobogóra, majd ha befogtuk a szomszédainkat utána megnézhetjük hol is állunk az elsőktől.

Szólj hozzá